Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PIECZEMY MAKRELĘ
Makrelę doprawiamy solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Opiekamy pod rozgrzanym grillem piekarnika w temperaturze 180°C przez ok. 10 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Myjemy warzywa. Ogórek kroimy w plasterki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Warzywa przekładamy do miski. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY CHLEBEK
Upieczoną makrelę wyciągamy z piekarnika i filetujemy. Turecki chlebek pita kroimy na 4 części (tak, by powstały trójkąty), smarujemy domowym sosem ajwar, wykładamy po 1 liściu sałaty, sałatkę i filetowaną makrelę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)