
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PIECZEMY MAKRELĘ
Makrelę doprawiamy solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Opiekamy pod rozgrzanym grillem piekarnika w temperaturze 180°C przez ok. 10 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Myjemy warzywa. Ogórek kroimy w plasterki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Warzywa przekładamy do miski. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY CHLEBEK
Upieczoną makrelę wyciągamy z piekarnika i filetujemy. Turecki chlebek pita kroimy na 4 części (tak, by powstały trójkąty), smarujemy domowym sosem ajwar, wykładamy po 1 liściu sałaty, sałatkę i filetowaną makrelę.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)