Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PIECZEMY MAKRELĘ
Makrelę doprawiamy solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Opiekamy pod rozgrzanym grillem piekarnika w temperaturze 180°C przez ok. 10 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Myjemy warzywa. Ogórek kroimy w plasterki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Warzywa przekładamy do miski. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY CHLEBEK
Upieczoną makrelę wyciągamy z piekarnika i filetujemy. Turecki chlebek pita kroimy na 4 części (tak, by powstały trójkąty), smarujemy domowym sosem ajwar, wykładamy po 1 liściu sałaty, sałatkę i filetowaną makrelę.
Zobacz podobne
przepisy
Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
Spróbuj wyjątkowego połączenia kiszonej kapusty z pigwą i wędzonym łososiem, z nutą cynamonu!
Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
Ryba doskonale komponuje się z cytrusami. Spróbuj makaronu z dorszem w sosie pomarańczowym z szafranem!
Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
Świetny pomysł na pożywny i szybki obiad – nie tylko dla małych smakoszy! Sprawdź przepis na dorsza w chrupiącej panierce podanego z lekkimi frytkami i jogurtowym sosem!
Karp pieczony w cebuli
Szukasz przepisu, który przekona Cię do smaku karpia? Karol Okrasa przychodzi z podpowiedzią! Sprawdź, jak smakuje karp pieczony pod pierzynką z cebuli, i zaproś go w tym roku na wigilijny stół!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Placuszki roti ze schabem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Muffinki brownie
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Jogurt
- Czekoladowe nicecream
- Zupa taco
- Pieczona ciecierzyca na słono
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Pita z serem graviera
- Klasyczny mus czekoladowy
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Mątwa w białym winie
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Risotto pomidorowe
- Kanapka z kurczakiem
- Ubijany ser brie z grzankami
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)