
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
Krok 1: Karmelizujemy pigwę
Cebulę obieramy i siekamy. Pigwę dokładnie wycieramy, a następnie obieramy. Owoce kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Podsmażamy z cebulą na gorącym maśle do zeszklenia. Posypujemy 25 g cukru i lekko karmelizujemy.
Krok 2: Dusimy kapustę
Kwaśną kapustę dobrze osączamy, dodajemy do pigwy i dusimy przez ok. 4 minuty. Wlewamy 100 ml bulionu i soku jabłkowego, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut – jeśli zajdzie taka potrzeba, dolewamy więcej bulionu.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Wędzonego łososia podgrzewamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez ok. 8 minut. Śmietanę doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Kapustę doprawiamy do smaku i podajemy z wędzonym łososiem i kleksem śmietany.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka z zupek chińskich
- Marynata do karkówki
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Tagliatelle z kurczakiem
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczone bataty z piekarnika
- Szare kluski
- Krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2744 dni temu
Zamiast wędzonego łososia podałam smażonego na maśle dorsza i dodatkowo pieczone ziemniaczki - wyszło wybornie ;-) a kapusta z pigwą mistrzostwo, moje smaki ;-)
odpowiedz