Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy rybę
Cebulę kroimy w kostkę. Szafran rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości 1 cm.
Krok 2: Gotujemy sos
Marchew obieramy i strugamy lub kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy z cebulą na gorącym oleju przez 3 minuty. Dolewamy sok pomarańczowy i bulion. Dodajemy szafran, doprawiamy solą, pieprzem cayenne i cukrem. Warzywa przykrywamy i gotujemy przez 3-5 minut. Dodajemy śmietankę. Rybę dodajemy do sosu i gotujemy pod przykryciem przez 5-7 minut.
Krok 3: Podajemy danie
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Sos doprawiamy i podajemy z makaronem. Dekorujemy natką pietruszki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
Szybki sposób na rozgrzewający i pożywny obiad? Przygotuj zupę z warzywami, amarantusem i dorszem z nutą cytryny!
Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
- Pieczona kaczka z sosem karmelowo-pomarańczowym
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Salsa pomidorowa
- Kaczka w sosie pomarańczowym z zapiekaną sałatą rzymską z serem
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Pasta pomidorowa
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Sałatka z białej fasoli
- Faworki drożdżowe
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Domowe lody śmietankowe z kruszonką
- Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
- Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
- Steki z tofu
- Czekoladowo-wiśniowe tartaletki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczony kurczak z musem z bakłażana i pesto
- Ciasteczka z wróżbą
- Ciastka pisanki
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Hummus grzybowy
- Baton à la twix
- Babka serowa z pomarańczami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1526 dni temu
zrobilam to danie. jest mdle i niesmaczne. nie polecam ! Szafran powinien podkreslac wyrazistosc tego dania tymczasem tak nie jest. nie iwem czego sie spodziewalam po tym daniu- dorsz jest mdly- marchewka tez jest mdla- moze gdyby pomarancza byla bardziej kwaskawa...
odpowiedz