
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy rybę
Cebulę kroimy w kostkę. Szafran rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości 1 cm.
Krok 2: Gotujemy sos
Marchew obieramy i strugamy lub kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy z cebulą na gorącym oleju przez 3 minuty. Dolewamy sok pomarańczowy i bulion. Dodajemy szafran, doprawiamy solą, pieprzem cayenne i cukrem. Warzywa przykrywamy i gotujemy przez 3-5 minut. Dodajemy śmietankę. Rybę dodajemy do sosu i gotujemy pod przykryciem przez 5-7 minut.
Krok 3: Podajemy danie
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Sos doprawiamy i podajemy z makaronem. Dekorujemy natką pietruszki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1854 dni temu
zrobilam to danie. jest mdle i niesmaczne. nie polecam ! Szafran powinien podkreslac wyrazistosc tego dania tymczasem tak nie jest. nie iwem czego sie spodziewalam po tym daniu- dorsz jest mdly- marchewka tez jest mdla- moze gdyby pomarancza byla bardziej kwaskawa...
Odpowiedz