![Placuszki z tuńczykiem Placuszki z tuńczykiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/b7479d48fb1f-84f7ed83d2ea-kw42-kinga-paruzel-placuszki-z-tunczykiem.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę i drobno posiekany szczypiorek.
KROK 2: DODAJEMY MASĘ JAJECZNĄ DO TUŃCZYKA
Jajka, majonez, musztardę, sok i skórkę z cytryny łączymy dokładnie w miseczce. Sos przelewamy do tuńczyka, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy całość. Dodajemy bułkę tartą i raz jeszcze mieszamy do połączenia składników.
KROK 3: FORMUJEMY I SMAŻYMY PLACUSZKI
Z masy formujemy placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło
Zobacz podobne
przepisy
Placki ziemniaczane z pieca
Darek pokaże Ci, jak przygotować placki ziemniaczane w piekarniku! Z dodatkiem sosu z pieczarkami i kiełbasą smakują wyśmienicie.
![Placki ziemniaczane z pieca](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/492aae193bef-fee20f37f9a8-KW04_DG_Pieczone_placki_ziemniaczane_21636_RGB_OK_1250x700.webp)
Bieszczadzkie fuczki
Fuczki są tak proste w przygotowaniu jak placki ziemniaczane, ale zawierają sekretny składnik: kiszoną kapustę! To ona sprawia, że zwykłe danie zamienia się w lokalny przysmak – z serca Bieszczadów. Spróbuj koniecznie!
![Bieszczadzkie fuczki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d5a3a3d606c0-9c44dd537eba-KW13_Bieszczadzkie_fuczki_karol_okrasa.webp)
Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
Ziemniaczany placek w fantastycznym, beztłuszczowym wydaniu, a w dodatku z rewelacyjną pomoćką! Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. Musisz po prostu spróbować!
![Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/344c6298c367-c4606bc61bcd-kw26-2021-karol-okrasa-placki-ziemniaczane-z-pomocka-szparagowa-1250x750.webp)
Wege placki z tartych warzyw
Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.
![Wege placki z tartych warzyw](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bd694da2073e-914f860eca69-kw20-2023-kinga-paruzel-wege-placki-z-tartych-warzyw-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Trio sosów do grilla
- Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Placuszki ziemniaczane
- Kresowe kluski z makiem
- Ryżowe placuszki z owocami
- Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
- Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
- Ciasto wiewiórka
- Truflowe tagliolini z boczniakami
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Granita cytrynowa
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wegańska pieczeń z dyni
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Gnocchi z grzybami i brukselką
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Kaczka w sosie żurkowym
- Chleb orkiszowy
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Drożdżowe zajączki
- Tarta z Linzu
Komentarze (0)