Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę i drobno posiekany szczypiorek.
KROK 2: DODAJEMY MASĘ JAJECZNĄ DO TUŃCZYKA
Jajka, majonez, musztardę, sok i skórkę z cytryny łączymy dokładnie w miseczce. Sos przelewamy do tuńczyka, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy całość. Dodajemy bułkę tartą i raz jeszcze mieszamy do połączenia składników.
KROK 3: FORMUJEMY I SMAŻYMY PLACUSZKI
Z masy formujemy placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło
Zobacz podobne
przepisy
Placki ziemniaczane z pieca
Darek pokaże Ci, jak przygotować placki ziemniaczane w piekarniku! Z dodatkiem sosu z pieczarkami i kiełbasą smakują wyśmienicie.
Bieszczadzkie fuczki
Fuczki są tak proste w przygotowaniu jak placki ziemniaczane, ale zawierają sekretny składnik: kiszoną kapustę! To ona sprawia, że zwykłe danie zamienia się w lokalny przysmak – z serca Bieszczadów. Spróbuj koniecznie!
Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
Ziemniaczany placek w fantastycznym, beztłuszczowym wydaniu, a w dodatku z rewelacyjną pomoćką! Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. Musisz po prostu spróbować!
Wege placki z tartych warzyw
Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Trio sosów do grilla
- Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Placuszki ziemniaczane
- Kresowe kluski z makiem
- Ryżowe placuszki z owocami
- Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
- Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
- Ciasto wiewiórka
- Truflowe tagliolini z boczniakami
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Granita cytrynowa
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wegańska pieczeń z dyni
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Gnocchi z grzybami i brukselką
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Kaczka w sosie żurkowym
- Chleb orkiszowy
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Drożdżowe zajączki
- Tarta z Linzu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)