Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę i drobno posiekany szczypiorek.
KROK 2: DODAJEMY MASĘ JAJECZNĄ DO TUŃCZYKA
Jajka, majonez, musztardę, sok i skórkę z cytryny łączymy dokładnie w miseczce. Sos przelewamy do tuńczyka, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy całość. Dodajemy bułkę tartą i raz jeszcze mieszamy do połączenia składników.
KROK 3: FORMUJEMY I SMAŻYMY PLACUSZKI
Z masy formujemy placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Mini burgery
- Boczek pieczony
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Świąteczne pierniczki
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Spaghetti carbonara
- Nuggetsy z kurczaka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)