
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, nacieramy białym pieprzem i odrobiną soli.
Szparagi obieramy, odcinamy końcówki. Dymki kroimy na cząstki, szczypior siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy białe wino, dymkę, szparagi i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy filety po ok. 2 minuty z każdej strony. Rybę podajemy ze szparagami, całość skrapiamy winno-maślanym sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zasmażana młoda kapusta
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1903 dni temu
A co z dymką? Leży mi, biedula, pokrojona na desce do krojenia!
odpowiedz
1903 dni temu
Widocznie chciała zbiec z patelni :) Dymkę oczywiście dodajemy na patelnię i dusimy razem ze szparagami. Szczypior możemy wykorzystać do posypania dania przed podaniem. Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis! :)
1898 dni temu
Dymka to szczypior. Pozdrawiam smacznie.