Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, nacieramy białym pieprzem i odrobiną soli.
Szparagi obieramy, odcinamy końcówki. Dymki kroimy na cząstki, szczypior siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy białe wino, dymkę, szparagi i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy filety po ok. 2 minuty z każdej strony. Rybę podajemy ze szparagami, całość skrapiamy winno-maślanym sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
Okoń morski w sosie cytrusowym
Pieczony filet z okonia morskiego skropiony cytryną i podany w towarzystwie kremowego sosu śmietanowego z cytrusami.
Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Indyk w sosie czekoladowym
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Bób z boczkiem
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Indyk ze szparagami
- Ravioli z cukinią i ricottą
- Makaron z fasolką szparagową
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Różowy makaron z burakami
- Pieczony indyk cajun
- Sernikowe brownie w słoiku
- Sernik z rabarbarem
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Grahamka z kolorowym twarożkiem
- Sałatka z bobem i cykorią
- Tort cynamonowo-makowy
- Torta della nonna, czyli ciasto włoskiej babci
- Marmolada z fig i wanilii
- Szczawiowa na gęsinie z ziemniakami i jajem poszetowym
- Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Wegańskie kofty z grilla
- Gęsie uda duszone ze śliwkami i jabłkami
- Peperonata
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1633 dni temu
A co z dymką? Leży mi, biedula, pokrojona na desce do krojenia!
odpowiedz
1632 dni temu
Widocznie chciała zbiec z patelni :) Dymkę oczywiście dodajemy na patelnię i dusimy razem ze szparagami. Szczypior możemy wykorzystać do posypania dania przed podaniem. Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis! :)
1628 dni temu
Dymka to szczypior. Pozdrawiam smacznie.