Okoń nilowy ze szparagami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Filety myjemy, osuszamy, nacieramy białym pieprzem i odrobiną soli.

Szparagi obieramy, odcinamy końcówki. Dymki kroimy na cząstki, szczypior siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy białe wino,  dymkę, szparagi i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy filety po ok. 2 minuty z każdej strony. Rybę podajemy ze szparagami, całość skrapiamy winno-maślanym sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Pstrąg tęczowy w bekonie

Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Pstrąg tęczowy w bekonie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli

Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Okoń morski w sosie cytrusowym

Pieczony filet z okonia morskiego skropiony cytryną i podany w towarzystwie kremowego sosu śmietanowego z cytrusami.

Okoń morski w sosie cytrusowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym

Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!

Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1855 dni temu
    A co z dymką? Leży mi, biedula, pokrojona na desce do krojenia!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1855 dni temu
    Widocznie chciała zbiec z patelni :) Dymkę oczywiście dodajemy na patelnię i dusimy razem ze szparagami. Szczypior możemy wykorzystać do posypania dania przed podaniem. Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis! :)
  • Gość Gość
    1850 dni temu
    Dymka to szczypior. Pozdrawiam smacznie.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!