Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, nacieramy białym pieprzem i odrobiną soli.
Szparagi obieramy, odcinamy końcówki. Dymki kroimy na cząstki, szczypior siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy białe wino, dymkę, szparagi i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy filety po ok. 2 minuty z każdej strony. Rybę podajemy ze szparagami, całość skrapiamy winno-maślanym sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (3)
1977 dni temu
A co z dymką? Leży mi, biedula, pokrojona na desce do krojenia!
Odpowiedz
1977 dni temu
Widocznie chciała zbiec z patelni :) Dymkę oczywiście dodajemy na patelnię i dusimy razem ze szparagami. Szczypior możemy wykorzystać do posypania dania przed podaniem. Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis! :)
1972 dni temu
Dymka to szczypior. Pozdrawiam smacznie.