![Okoń nilowy ze szparagami Okoń nilowy ze szparagami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/c7ae79f1c031-8788190506-1250x700_Okon-nilowy-ze-szparagami_20204_S_86973_rgb_ok.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, nacieramy białym pieprzem i odrobiną soli.
Szparagi obieramy, odcinamy końcówki. Dymki kroimy na cząstki, szczypior siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy białe wino, dymkę, szparagi i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy filety po ok. 2 minuty z każdej strony. Rybę podajemy ze szparagami, całość skrapiamy winno-maślanym sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
![Pstrąg tęczowy w bekonie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c7064758e3a4-45b590dac9-pstrag_teczowy_w_bekonie_960x540.webp)
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
![Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/786c4e002cb5-6a8af74087-labraks_w_cytrusach_960x540_2015.webp)
Okoń morski w sosie cytrusowym
Pieczony filet z okonia morskiego skropiony cytryną i podany w towarzystwie kremowego sosu śmietanowego z cytrusami.
![Okoń morski w sosie cytrusowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/21ac2468743e-004cb03be2-960x540_Opakowania_ryb_PL_16823_S_2972462.webp)
Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!
![Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/15c76c96d809-480f2f48b3-RYBY_MARCIN_17113_2015072339152_RGB_OK.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Indyk w sosie czekoladowym
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Bób z boczkiem
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Indyk ze szparagami
- Ravioli z cukinią i ricottą
- Makaron z fasolką szparagową
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Różowy makaron z burakami
- Pieczony indyk cajun
- Sernikowe brownie w słoiku
- Sernik z rabarbarem
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Grahamka z kolorowym twarożkiem
- Sałatka z bobem i cykorią
- Tort cynamonowo-makowy
- Torta della nonna, czyli ciasto włoskiej babci
- Marmolada z fig i wanilii
- Szczawiowa na gęsinie z ziemniakami i jajem poszetowym
- Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Wegańskie kofty z grilla
- Gęsie uda duszone ze śliwkami i jabłkami
- Peperonata
Komentarze (3)
1514 dni temu
A co z dymką? Leży mi, biedula, pokrojona na desce do krojenia!
odpowiedz
1513 dni temu
Widocznie chciała zbiec z patelni :) Dymkę oczywiście dodajemy na patelnię i dusimy razem ze szparagami. Szczypior możemy wykorzystać do posypania dania przed podaniem. Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis! :)
1508 dni temu
Dymka to szczypior. Pozdrawiam smacznie.