Okoń nilowy ze szparagami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Filety myjemy, osuszamy, nacieramy białym pieprzem i odrobiną soli.

Szparagi obieramy, odcinamy końcówki. Dymki kroimy na cząstki, szczypior siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy białe wino,  dymkę, szparagi i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy filety po ok. 2 minuty z każdej strony. Rybę podajemy ze szparagami, całość skrapiamy winno-maślanym sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1416 dni temu
    A co z dymką? Leży mi, biedula, pokrojona na desce do krojenia!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1415 dni temu
    Widocznie chciała zbiec z patelni :) Dymkę oczywiście dodajemy na patelnię i dusimy razem ze szparagami. Szczypior możemy wykorzystać do posypania dania przed podaniem. Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis! :)
  • Gość Gość
    1410 dni temu
    Dymka to szczypior. Pozdrawiam smacznie.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!