
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY FILETY Z DORSZA
Filety z dorsza osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy z obu stron olejem i podsmażamy na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko złoty kolor. Następnie zdejmujemy je z patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Marchew obieramy i kroimy za pomocą obieraczki w długie paski przypominające makaron pappardelle. Czosnek kroimy w plasterki. Kolendrę siekamy.
KROK 3: PODGRZEWAMY MARCHEWKI W SOSIE
Na patelni roztapiamy masło. Następnie dodajemy czosnek i sok wyciśnięty z pomarańczy. Składniki chwilę podgrzewamy, dodajemy sok z cytryny i otartą z niej skórkę oraz miód. Następnie na patelnię dodajemy paski marchewki i gotujemy przez ok. 2 minuty, aż połowa sosu odparuje. Gotowe pappardelle doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kolendrą. Całość dokładnie mieszamy.
Danie podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Mini burgery
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)