
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY FILETY Z DORSZA
Filety z dorsza osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy z obu stron olejem i podsmażamy na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko złoty kolor. Następnie zdejmujemy je z patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Marchew obieramy i kroimy za pomocą obieraczki w długie paski przypominające makaron pappardelle. Czosnek kroimy w plasterki. Kolendrę siekamy.
KROK 3: PODGRZEWAMY MARCHEWKI W SOSIE
Na patelni roztapiamy masło. Następnie dodajemy czosnek i sok wyciśnięty z pomarańczy. Składniki chwilę podgrzewamy, dodajemy sok z cytryny i otartą z niej skórkę oraz miód. Następnie na patelnię dodajemy paski marchewki i gotujemy przez ok. 2 minuty, aż połowa sosu odparuje. Gotowe pappardelle doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kolendrą. Całość dokładnie mieszamy.
Danie podajemy od razu.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.


Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.


Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.


Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.


Zobacz przepisy
na lato
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)