Szybkie przepisy - Ciastka z kremem - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka z kremem
Trudno o jeden uniwersalny przepis na ciastka z kremem. Wśród tylu możliwości, jakie oferują ciasteczka z kremem można się naprawdę pogubić! Przygotowaliśmy więc mały przewodnik cukierniczy, jakich kremów możecie użyć do ozdoby ciastek. Zdecydowanie najpopularniejszą wersją są ciastka z kremem czekoladowym. W Kuchni Lidla królują w tej wersji kruche ciasteczka, takie jak amaretti z ganaszem czekoladowym czy makaroniki nadziewane czekoladą. Ciasteczka z kremem to jednak o wiele szerszy wachlarz możliwości. Jeśli dotychczas nie mieliście okazji eksperymentować z tym przysmakiem, to weźcie pod uwagę ciasteczka z kremem budyniowym, orzechowym, cytrynowym czy nawet karpatkowym. Wszystkie smakują obłędnie! A gdy za oknem temperatura sięga zenitu, pamiętajcie o właściwym przechowywaniu tego rodzaju smakołyków. W porze letniej najlepiej sprawdzą się więc ciasteczka z kremem z mleka w proszku, które przedłuży ich trwałość nawet do tygodnia.
Wariacje na temat ciastek z kremem
Ciastka z kremem mogą przyprawić o prawdziwy zawrót głowy. Nic dziwnego, bo obok przepisów uwzględniających różne smaki kremu, znajdziecie również takie, które wymieniają ciastka z nazwy. Któż nie zna popularnych eklerków, wadowickiej kremówki papieskiej, ptysia czy rurki z kremem. A wszystkie te przysmaki to właśnie ciastka z kremem! Kuchni Lidla żadne z nich nie są obce, dlatego wszyscy smakosze słodkości już teraz mogą pokusić się o przygotowanie:
- eklerów kawowych
- kremówek
- ptysiów z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- francuskich ptysiów czekoladowo-truskawkowych
- francuskich rurek z kremem
Ze wskazówkami i poradami Kuchni Lidla każdy eklerek czy kremówka będą udane! I choć spotkacie się z różnymi wersjami kremówek czy rurek z kremem, to w większości przypadków przepis będzie bazował na tych samych składnikach. Przepisy na tak tradycyjne przysmaki mogą różnić się jedynie szczegółami, np. rodzajem kremu. W końcu takie rurki mogą być przyrządzone z kremem budyniowym czy też z kremem z serka mascarpone. Wszystkie chwyty dozwolne!