Kuchnia azjatycka - Wytrawne muffiny - przepisy i pomysły:

Kuchnia azjatycka

Wytrawne muffiny

wróć do Przekąski na imprezę

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Muffiny kojarzą się zwykle z deserem, tymczasem można przygotować je również na słono. Z serem, szynką i warzywami tworzą naprawdę smaczne kompozycje, o czym warto przekonać się osobiście, przyrządzając muffiny wytrawne. Sprawdźcie, jakie pomysły na muffiny wytrawne ma dla was Kuchnia Lidla.

Muffiny wytrawne – przepis podstawowy

Muffiny wytrawne zrobicie w bardzo prosty i szybki sposób. Wystarczy sięgnąć po przepis Kuchni Lidla na „chlebowe” muffiny wytrawne lub wytrawne muffinki. Pierwszy z nich przewiduje użycie chleba zamiast mąki, która jest zazwyczaj bazowym składnikiem każdego rodzaju muffinek. Do przygotowania muffinek wytrawnych z przepisu podstawowego potrzebować będziecie jeszcze jajek, mleka i cebuli. Reszta produktów uzależniona jest od smaku, który zamierzacie uzyskać. Możecie więc dodać do ciasta ulubione warzywa, starty ser, kawałki mięsa, a nawet ryby. Jak zatem widać, przyrządzając muffiny wytrawne na słono, można pozwolić sobie na dużą swobodę kulinarną.

Wytrawne muffiny warzywne – sprawdź nasze propozycje!

W Kuchni Lidla znajdziecie wiele przepisów na muffiny wytrawne, zwłaszcza te z warzywami. W tej kategorii babeczki na słono nie mają sobie równych i kuszą różnorodnością doboru składników. Tylko spójrzcie na przepisy Kuchni Lidla na muffiny warzywne! A wśród nich:

Przepisy na pyszne wytrawne muffiny serowe!

Jedną z ciekawszych propozycji serwowania muffinek na słono są muffiny z żółtym serem. Są one często alternatywą dla pizzy, dlatego zwykle mówi się wtedy o muffinach à la pizza. Przepis najbliższy temu zamysłowi znajdzie się także wśród wielu propozycji Kuchni Lidla na muffiny serowe. Sprawdźcie więc koniecznie, jak zrobić muffiny pizzowe, a także pozostałe muffiny, które można przygotowywać z serem:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!