Kuchnia polska - Ryba faszerowana - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Choć ryba z farszem jest pracochłonnym daniem, to warto poświęcić więcej czasu, by zaserwować niebanalny smakowo i wizualnie posiłek. Jeśli więc zamierzacie zrobić wrażenie na swoich gościach, to ryba faszerowana będzie strzałem w dziesiątkę! Sprawdźcie, jakimi przepisami z Kuchni Lidla możecie się w tym celu posłużyć.


Ryba faszerowana – łatwy przepis

Najczęściej spotkacie się z przepisami na pieczoną rybę faszerowaną. Zdecydowanie rzadziej przyrządza się natomiast gotowaną rybę faszerowaną, która dla niejednych stanowi podwójne wyzwanie. Trudno jest przecież ugotować rybę z nadzieniem, zachowując jej farsz w nienaruszonym stanie. Pewnie dlatego wiele osób decyduje się na danie prostsze w przygotowaniu, tj. na rybę faszerowaną w galarecie. Taką rybę można nadziewać warzywami, krojąc np. marchewkę i pietruszkę w drobne kawałki lub ucierając je na tarce. Zwolennikom smaków mieszanych trzeba natomiast polecić rybę faszerowaną z rodzynkami lub migdałami. To niecodzienne zestawienie może okazać się trafionym pomysłem, gdy znudzi się wam faszerowana ryba w galarecie.

Jak zrobić świąteczną rybę faszerowaną? 5 propozycji!

Ze względu na pracochłonność wykonania rybę z farszem robi się rzadko, zazwyczaj na święta lub gdy jest specjalna okazja, np. urodziny czy imieniny. Niestety, niewiele osób wie, jak zrobić faszerowaną rybę. Jeśli więc poszukujecie sprawdzonych przepisów na farsz do ryby, to koniecznie odwiedźcie Kuchnię Lidla, w której znajdują się wskazówki i porady, jak przygotować m.in.:

Smakiem świątecznej ryby faszerowanej można przecież cieszyć się częściej, nie tylko przy wyjątkowych okazjach!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!