Kuchnia polska - Ryba smażona - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Burgery rybne z sałatką coleslaw
Wypłyń na pełne morze smaków z przepisem Karola! Burgery rybne z sałatką coleslaw to świetny pomysł na szybki obiad lub imprezową przekąskę.
Kotlety mielone z karpia
Kotlety mielone to nie tylko mięsne danie. Można przygotować je również z karpia, tak jak zrobił to Karol!
Bigos rybny
Bigos rybny to nietypowa wersja doskonale znanej wszystkim potrawy. Idealne danie dla miłośników ryb!
Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
Tradycja spotyka się z nowoczesnością, a kuchnia polska z amerykańską! I tak powstaje burger z karpia według Okrasy!
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
Faworki z karpia
Ryba nie jest nudna! Wystarczy sięgnąć po ciekawy i sprawdzony przepis Doroty Wellman na intrygujące faworki rybne.
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Klopsiki z karpia z suszonymi owocami w sosie piernikowym
Tradycyjny karp w nowoczesnej odsłonie! Niezwykła kompozycja ryby i aromatycznego sosu z suszonych owoców.
Soczysty łosoś z sosem z rukoli
Kasza, sos, gruszki i pieczona w niskiej temperaturze ryba to intrygujące, a zarazem zdrowe i lekkie połączenie smaków.
Ryba smażona jak nad morzem? Zrób ją w domu!
Jeśli macie zamiar przyrządzić rybę smażoną, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla. Tu, oprócz tradycyjnych rozwiązań, znajdziecie wiele niestandardowych propozycji, które mogą okazać się w waszym przypadku strzałem w dziesiątkę! Ryba smażona w panierce czy bez panierki? Nie zastanawiajcie się dłużej, tylko udajcie się do Kuchni Lidla i wypróbujcie któryś z przepisów:
- ryba smażona w bułce tartej – paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- ryba smażona w cieście – ryba z frytkami
- ryba smażona na maśle – smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Ryba smażona w occie
Ryba smażona już gotowa? Najwyższy czas, aby przystąpić do jej degustacji albo wykonać następne kroki. Rybę smażoną możecie np. zamarynować w occie i przełożyć do słoików. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w przypadku, gdy dysponujecie jej nadmiarem. Śledź marynowany po mazursku to przepis Kuchni Lidla, dzięki któremu możecie przyrządzić pyszną rybę smażoną w zalewie octowej z dodatkiem suszonych grzybów. Palce lizać! Pamiętajcie, że w zasadzie każda ryba smażona nadaje się do zamarynowania w occie. Aby nieco ułatwić sobie zadanie, polecamy w tym celu wybierać mniejsze ryby. Im drobniejsza ryba smażona, tym łatwiej włożyć ją do słoika i umieścić w zalewie octowej. Życzymy smacznego!
Najlepsze przepisy na rybę smażoną na Wigilię
Ryba smażona to nie tylko pyszny obiad czy kolacja, ale również propozycja dania na specjalne okazje, np. na Wigilię. W polskiej tradycji ten zwyczaj kulinarny jest dość silnie zakorzeniony, dlatego warto wiedzieć, z czym w tym wyjątkowym dniu podawać rybę smażoną. Najczęściej jest to karp, który nie potrzebuje wiele, aby stać się najważniejszą częścią kolacji, ale zawsze będzie mu milej w wysmakowanym towarzystwie. Z czym zatem podać rybę smażoną podczas wyjątkowych okazji, takich jak Wigilia? Spójrzcie na propozycje Kuchni Lidla: