Kuchnia polska - Ryba z warzywami - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Coś zdrowego i lekkiego? Oczywiście, ryba z warzywami. To danie zarówno na obiad, jak i na kolację. Może być również świetnym daniem wigilijnym. Zaspokoi nie tylko apetyt, ale również zapotrzebowanie na większość witamin.

 

Jak przyrządzić rybę z warzywami?

Smażona, pieczona, a może gotowana? Jeśli stoicie przed dylematem i nie możecie zdecydować się na sposób przyrządzenia ryby, to sięgnijcie po wskazówki Kuchni Lidla. Dzięki nim dowiecie się m.in., jak przygotować rybę z warzywami z piekarnika, rybę na parze czy też na patelni. W przypadku pierwszej opcji do wyboru macie rybę w folii albo rybę w naczyniu, oczywiście z warzywami. Bez względu na to, czy jesteście zwolennikami ryby z warzywami w folii czy też bez folii, w Kuchni Lidla znajdziecie mnóstwo pomysłów na rybę z warzywami w piekarniku, a wśród nich m.in. przepis na zapiekankę ziemniaczaną z łososiem lub filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym. Ryba zapiekana z warzywami i podana np. z ziemniakami, jak w przepisie na słonecznego łososia, to naprawdę propozycja smacznego i pożywnego obiadu. Więcej pomysłów również na smażone dania rybne szukajcie, jak zwykle, w Kuchni Lidla – oto one:

Ryba z warzywami na wigilię – nasze propozycje

Ryba z warzywami to również doskonała potrawa na wigilię. Zgodnie z polską tradycją szczególną rolę w tym dniu pełni karp, dlatego tak często występuje jako składnik w przepisach na rybę z warzywami. Przepisu z karpiem w roli głównej szukajcie w Kuchni Lidla – znajdziecie tam m.in. pomysły na rybę w galarecie z warzywami, a wśród nich np. na karpia w galarecie. Na wigilijnym stole nie może też zabraknąć pieczonej ryby z warzywami, dlatego koniecznie sięgnijcie po przepis na pieczoną rybę po grecku.

A jeśli macie ochotę nieco urozmaicić swoje świąteczne menu, to musicie skosztować ryby faszerowanej warzywami, którą Kuchnia Lidla poleca na przykład w przepisie na doradę faszerowaną pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!