Kuchnia włoska - Klopsy - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Najlepsze przepisy na klopsy
Przepis na klopsy to nic nowego, dlatego warto skorzystać z takiego, który nie uwzględnia klopsów w sosie pomidorowym, koperkowym albo pieczarkowym. Takie standardowe przepisy choć pozwalają przygotować smaczne danie, wielu mogą wydać się już nieco nudnawe, dlatego Kuchnia Lidla przygotowała całą listę propozycji, wśród których można znaleźć swój idealny przepis na klops.
Klops – przepisy:
- klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- spaghetti z klopsikami
- sałatka z makaronem i klopsikami
- zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Klopsy w przepisach najczęściej wymagają smażenia. Rzadziej zakłada się, że klops jest gotowany czy pieczony, choć oczywiście i taki przepis bywa wyjątkiem, który potwierdza regułę. Alternatywą dla przepisu na klopsy gotowane może być przepis na klopsy z mięsa mielonego duszone na małym ogniu, na przykład przepis na kapustę z klopsikami faszerowanymi serem. Zazwyczaj jednak mamy do czynienia z przepisem na klopsy gotowane w sosie pomidorowym albo z przepisem na klopsy w sosie koperkowym. Zresztą przepis na klopsy mielone w sosie sam w sobie stanowi dość popularne danie. Jeśli interesuje nas jednak przepis na klops pieczony, najprościej sięgnąć po ten na klops z jajkiem.
Jak widać, przepisów na klopsy z mięsa mielonego nie brakuje. W Kuchni Lidla z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.
Jak zrobić klopsy? Nasze wskazówki
Podobno każdy potrafi je przyrządzić. Zbyt często jednak zadajemy sobie pytanie, jak zrobić klopsy z mięsa mielonego, aby smakowały wyśmienicie. Przede wszystkim mieszajmy różne rodzaje mięs, np. wieprzowe z wołowym, a przyprawiając, krójmy lub ścierajmy cebulę i czosnek, w zależności od intensywności smaku, jaki chcemy uzyskać. I choć tradycyjne danie to klopsy w sosie pomidorowym lub koperkowym, pamiętajmy, że możliwości jest znacznie więcej. Podobnie zresztą jak sposobów przyrządzenia. Rzadko zastanawiamy się, jak zrobić klopsy gotowane, bo skupiamy się raczej na tym, jak w ogóle zrobić klopsy w sosie pomidorowym czy koperkowym.