Hamburgery - przepisy i pomysły:

Łatwe przepisy

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Choć hamburgery kojarzą się zwykle z restauracjami szybkiej obsługi, to tak naprawdę wcale ich nie potrzebują. Wystarczy przecież zaledwie kilka składników, aby przygotować pysznego hamburgera w domu. Podstawa to dobra bułka i mięso, resztę stanowią dodatki, które stosuje się według indywidualnych preferencji smakowych. Jeśli poszukujecie idealnej listy składników i przepisu na hamburgera, to dobrze trafiliście. W Kuchni Lidla znajdziecie wszystko, czego potrzebujecie, by przyrządzić to danie. Sprawdźcie już teraz!

Hamburger domowy – sprawdzone  przepisy!

Nieważne, czy wybierzecie hamburgera wołowego, czy wieprzowego, jego główny składnik, czyli kotlet, powstaje zwykle z mięsa mielonego. To warto wiedzieć na początek, gdy zamierzacie samodzielnie przygotować hamburgera w domu. Klasykiem pozostaje oczywiście amerykański hamburger z wołowiny, jednak w polskiej kuchni można pozwolić sobie na lekką modyfikację i użyć wieprzowiny albo mieszanki tych mięs. Ważne, aby smak waszego hamburgera domowej roboty ostatecznie komponował się z resztą składników. Jeśli nie do końca wiecie jednak, jak zrobić hamburgery i z czym najlepiej je zestawiać, to spójrzcie na przepisy Kuchni Lidla. W nich z pewnością odnajdziecie recepturę waszego ulubionego hamburgera domowego. Oto one:

Hamburger, jak wynika z przepisów Kuchni Lidla, najczęściej powstaje według tego samego schematu, który opiera się na smażeniu składników na patelni grillowej. Gdy więc wiadomo już, jak go zrobić, pozostaje tylko wziąć się do pracy, pamiętając o tym, że opcją mogą być hamburgery z piekarnika.

Jakie mięso na hamburgera?

Hamburgery można jadać z różnego rodzaju mięsem, choć oczywiście nic nie dorówna hamburgerowi wołowemu. W polskiej kuchni, ze względu na dostępność produktu, zdecydowanie łatwiej jest jednak przygotować hamburgera wieprzowego. W obu przypadkach jednak hamburger powstaje z mięsa mielonego, za wyjątkiem jego wersji drobiowej. Jak się okazuje, hamburger z kurczaka czy z indyka może zawierać całe kawałki mięsa. Spójrzcie na kilka przepisów Kuchni Lidla i przetestujcie różne propozycje:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!