Burgery
Sprawdzone przepisy na tradycyjne burgery wołowe!
Wśród różnych rodzajów burgerów najpopularniejszy jest na pewno burger wołowy. Mielone mięso wołowe albo wieprzowo-wołowe stanowi jego podstawowy składnik. Reszta to dodatki, które komponuje się według uznania, dlatego też w Kuchni Lidla burger jawi się tak różnie w tylu przepisach. Sprawdźcie już teraz, jak zrobić burgery wołowe, w tym m.in. jak przyrządzić burger wołowy z grilla:
- burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
- grillowany burger teksański
- burgery na sałacie
- burger z chili i chutney z cebuli
- burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
Po wypróbowaniu przepisów Kuchni Lidla sztuka przyrządzania burgera domowego nie będzie dłużej nikomu obca. A skoro wiecie już, jak zrobić i z czym podać burgery domowe, to nie marnujcie więcej czasu i zabierajcie się do pracy. Przygotowanie burgera z Kuchnią Lidla to czysta przyjemność!
Wegańskie burgery – sprawdź nasze przepisy!
Jedną z ciekawszych propozycji jest przepis na burger wegański. Pewnie zastanawiacie się, jak to w ogóle możliwe, że burger może istnieć w wersji bez mięsa. To proste. Wystarczy zastąpić mięsny składnik jego alternatywą, np. tofu albo ciecierzycą. Najprostszy przepis na wegeburger z tofu znajdziecie w Kuchni Lidla. A gdy poznacie już smak burgera wege z tofu i warzywami, to warto też skusić się na burgera z czerwonej fasoli. Na pewno dobrym wyborem będzie też burger z fasoli z kremem mango – połączenie niecodziennych składników sprawi, że powstanie burger o niebanalnym smaku. Będziecie sięgać po niego częściej, niż przypuszczacie. Warto przekonać się o tym osobiście!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wielkopolski street food – pyzy z kaczką
Przygotuj prawdziwe danie street food dla siebie i bliskich, dobierajcie własne dodatki i cieszcie się niepowtarzalną kombinacją smaków!

Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
Znudziły Ci się klasyczne burgery? Pora na odrobinę szaleństwa na talerzu i to w roślinnej wersji!

Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
Postaw na amerykańską klasykę w bezmięsnej odsłonie – przygotuj wegetariańskie burgery z majonezem z awokado i karmelizowaną cebulką. Z przepisem Kingi to naprawdę proste!

Burger z pasztetem i surówką coleslaw
Przygotuj burgery z pasztetem i domową surówką coleslaw! Sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły i pracy!

Pieczone burgery z indyka
Karol Okrasa podpowiada, jak przygotować domowy fast food – burgery z indyka z dodatkiem ciecierzycy i suszonych pomidorów.

Burger z cieciorki z dipem ananasowym
Daria Ładocha wie, jak miksować najróżniejsze smaki! Spróbuj burgera z cieciorki, kukurydzy i sera feta, z sosem słodko-kwaśnym na bazie ananasa, w pieczywie owsianym!

Burgery na sałacie
Burger bez bułki? Brzmi kontrowersyjnie, jednak DG udowadnia, że może smakować wyśmienicie! Z szynką parmeńską i smażonym jajkiem!

Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.

Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
Studenckie menu nie musi być nudne - skorzystaj z przepisu Karola Okrasy na oryginalnego hamburgera!

Meksykański hamburger
Drobiowy burger i pikantny jogurtowy sos ułożone między płatami chrupiącej tortilli. Łatwe, lekkie, pyszne!

Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.

Burger z kurczakiem w curry na ostro
Pyszny, amerykański hamburger z… kurczakiem. Zobacz, jakie to proste.
