Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS TZATZIKI
Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy. Ogórka dokładnie myjemy, ścieramy na tarce, a następnie odkładamy na kilka minut i odciskamy z nadmiaru wody. Ser feta rozgniatamy w misce i dodajemy do niego pozostałe składniki sosu. Całość mieszamy.
WSKAZÓWKA! Aby osiągnąć najlepszy smak, sos tzatziki warto schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
KROK 2: SMAŻYMY HALLOUMI
Halloumi kroimy tak, aby powstały dwa grube plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy ser z obu stron na złoty kolor (po ok. 2-3 minuty z każdej strony).
KROK 3: PODGRZEWAMY BUŁKI I SKŁADAMY BURGERY
Bułki mleczne przekrawamy na pół i podsmażamy od wewnętrznej strony. Następnie obie połówki smarujemy sosem tzatziki, a na dolnej części bułki układamy kolejno: liście sałaty, czerwoną cebulę, plastry pomidora i grillowanej papryki oraz halloumi. Całość przykrywamy górną połową bułki. Burgery podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)