
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS TZATZIKI
Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy. Ogórka dokładnie myjemy, ścieramy na tarce, a następnie odkładamy na kilka minut i odciskamy z nadmiaru wody. Ser feta rozgniatamy w misce i dodajemy do niego pozostałe składniki sosu. Całość mieszamy.
WSKAZÓWKA! Aby osiągnąć najlepszy smak, sos tzatziki warto schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
KROK 2: SMAŻYMY HALLOUMI
Halloumi kroimy tak, aby powstały dwa grube plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy ser z obu stron na złoty kolor (po ok. 2-3 minuty z każdej strony).
KROK 3: PODGRZEWAMY BUŁKI I SKŁADAMY BURGERY
Bułki mleczne przekrawamy na pół i podsmażamy od wewnętrznej strony. Następnie obie połówki smarujemy sosem tzatziki, a na dolnej części bułki układamy kolejno: liście sałaty, czerwoną cebulę, plastry pomidora i grillowanej papryki oraz halloumi. Całość przykrywamy górną połową bułki. Burgery podajemy od razu.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z cieciorki z dipem ananasowym
Daria Ładocha wie, jak miksować najróżniejsze smaki! Spróbuj burgera z cieciorki, kukurydzy i sera feta, z sosem słodko-kwaśnym na bazie ananasa, w pieczywie owsianym!

Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
Postaw na klasykę kuchni inspirowanej Ameryką w bezmięsnej odsłonie – przygotuj wegetariańskie burgery z majonezem z awokado i karmelizowaną cebulką. Z przepisem Kingi to naprawdę proste!

Wegeburger z tatarem buraczanym
Coś na grilla w wersji wegetariańskiej? Wegeburger z tatarem buraczanym! Jego smak zrobi prawdziwe show na Twoim grillu, a w dodatku przygotujesz go również na patelni!

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)