![Kanapki z pulled porkiem Kanapki z pulled porkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/db3d34adb6c2-104d75b1fe9e-PULLED_PORK_NA_2_SPOSOBY_FASZEROWANE_BATATY_I_KANAPKI_1250x700_2.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
KROK 1: DUSIMY ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ
Łopatkę oprószamy z obu stron pieprzem i solą, przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy z każdej strony w garnku na rozgrzanym oleju, aż nabierze złotego koloru.
Dodajemy świeży rozmaryn, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue i pomidory pelati. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa przez ok. 2,5-3 godziny, w międzyczasie podlewamy mięso wodą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Papryczkę chili drobno siekamy, ogórki i boczek kroimy w cienkie paski, dymkę w piórka. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Uduszone, delikatnie przestudzone mięso łopatki dzielimy na mniejsze kawałki za pomocą widelca i mieszamy ze zredukowanym sosem. Kawałki mięsa dodajemy do pokrojonych wcześniej składników i dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODPIEKAMY BUŁKI I SMAŻYMY BOCZEK
Bułki do burgerów przekrawamy na pół. Spody i wierzchy bułek podgrzewamy z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Obok bułek układamy plastry boczku i smażymy, aż nabiorą złotego koloru.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKI
Na podpieczone spody bułek wykładamy porcję sosu barbecue, mięsny farsz pulled pork, przesmażony boczek i dymkę pokrojoną w piórka. Składamy kanapki, nakrywając farsz podpieczonym wierzchem bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Mandarynkowy pulled pork
Karol zachwyca pomysłem na szarpaną wieprzowinę. Z mandarynkową marynatą smakuje wyśmienicie!
![Mandarynkowy pulled pork](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/02155a54c2af-a5f9f1c9b6f1-KW49_2016_pulled pork_KAROL_1250x700.webp)
Pulled pork
Poznaj przepis Karola Okrasy na pulled pork – z dodatkiem syropu klonowego, pomidorów i chili! Smakuje doskonale ze świeżą bagietką!
![Pulled pork](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aae70f3cb2b8-fac4dffd12f9-1250x700_BS_KAROL_23351_KW27_PulledPork_7870_RGB_OK.webp)
Pulled pork z jackfruita
W przepisie Kingi jackfruit, czyli owoc chlebowca, zastępuje szarpaną wieprzowinę. Podany z aromatycznym, pikantnym sosem barbecue idealnie sprawdzi się jako pyszny obiad.
![Pulled pork z jackfruita](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/881fc68de7c0-4dd09c24d0db-kw35-kinga-paruzel-Pulled-pork-z-jackfruita-1250x704.webp)
Bataty faszerowane pulled porkiem
Bataty to świetne warzywo do faszerowania. Tym razem wypróbuj batatów wypełnionych pulled porkiem. Nie pożałujesz!
![Bataty faszerowane pulled porkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/535ca646670f-b2811be64b6a-PULLED_PORK_NA_2_SPOSOBY_FASZEROWANE_BATATY_I_KANAPKI_1250x700_1.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Soczysty łosoś z sosem z rukoli
- Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Królik duszony w sosie z pieczarkami
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Pulled pork
- Zupa krem z topinamburu
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką
- Wegański krem ziołowy
- Panini z mortadelą i mascarpone
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Ciasto śliwkowe z orzechami z nerkowca
- Ciasto jogurtowe – przepis
- Kokosowa konfitura z mango
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Tort z babeczek
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Kompot agrestowy
- Ciasto poduszkowiec
- Truflowe tagliolini z boczniakami
Komentarze (0)