Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
KROK 1: DUSIMY ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ
Łopatkę oprószamy z obu stron pieprzem i solą, przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy z każdej strony w garnku na rozgrzanym oleju, aż nabierze złotego koloru.
Dodajemy świeży rozmaryn, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue i pomidory pelati. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa przez ok. 2,5-3 godziny, w międzyczasie podlewamy mięso wodą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Papryczkę chili drobno siekamy, ogórki i boczek kroimy w cienkie paski, dymkę w piórka. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Uduszone, delikatnie przestudzone mięso łopatki dzielimy na mniejsze kawałki za pomocą widelca i mieszamy ze zredukowanym sosem. Kawałki mięsa dodajemy do pokrojonych wcześniej składników i dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODPIEKAMY BUŁKI I SMAŻYMY BOCZEK
Bułki do burgerów przekrawamy na pół. Spody i wierzchy bułek podgrzewamy z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Obok bułek układamy plastry boczku i smażymy, aż nabiorą złotego koloru.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKI
Na podpieczone spody bułek wykładamy porcję sosu barbecue, mięsny farsz pulled pork, przesmażony boczek i dymkę pokrojoną w piórka. Składamy kanapki, nakrywając farsz podpieczonym wierzchem bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Mandarynkowy pulled pork
Karol zachwyca pomysłem na szarpaną wieprzowinę. Z mandarynkową marynatą smakuje wyśmienicie!
Pulled pork
Poznaj przepis Karola Okrasy na pulled pork – z dodatkiem syropu klonowego, pomidorów i chili! Smakuje doskonale ze świeżą bagietką!
Pulled pork z jackfruita
W przepisie Kingi jackfruit, czyli owoc chlebowca, zastępuje szarpaną wieprzowinę. Podany z aromatycznym, pikantnym sosem barbecue idealnie sprawdzi się jako pyszny obiad.
Bataty faszerowane pulled porkiem
Bataty to świetne warzywo do faszerowania. Tym razem wypróbuj batatów wypełnionych pulled porkiem. Nie pożałujesz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Soczysty łosoś z sosem z rukoli
- Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Królik duszony w sosie z pieczarkami
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Pulled pork
- Zupa krem z topinamburu
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką
- Wegański krem ziołowy
- Panini z mortadelą i mascarpone
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Ciasto śliwkowe z orzechami z nerkowca
- Ciasto jogurtowe – przepis
- Kokosowa konfitura z mango
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Tort z babeczek
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Kompot agrestowy
- Ciasto poduszkowiec
- Truflowe tagliolini z boczniakami
Komentarze (0)