Burger z łososia

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz
  • obieraczkę do warzyw

Sposób przygotowania:

KOTLET Z ŁOSOSIA

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI KOTLETA

Cebulę, pietruszkę i czosnek bardzo drobno siekamy w rozdrabniaczu i przekładamy do miski. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i także rozdrabniamy.

KROK 2: FORMUJEMY I SMAŻYMY KOTLETA

Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formujemy okrągły kotlet i smażymy go na średnim ogniu, po 5 minut z każdej strony.

SOS CHRZANOWY

Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą.

SAŁATKA Z OGÓRKA

Koperek dość drobno siekamy. Ogórek tniemy za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie skrapiamy go oliwą, doprawiamy solą i koperkiem. Całość dokładnie mieszamy.

PODANIE

Przekrawamy pieczywo. Na dolną część nakładamy kolejno: sos chrzanowy, miks sałat, kotlet z łososia, sałatkę z ogórka i kiełki. Na wierzch kładziemy górną część pieczywa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!