Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- obieraczkę do warzyw
Sposób przygotowania:
KOTLET Z ŁOSOSIA
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI KOTLETA
Cebulę, pietruszkę i czosnek bardzo drobno siekamy w rozdrabniaczu i przekładamy do miski. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i także rozdrabniamy.
KROK 2: FORMUJEMY I SMAŻYMY KOTLETA
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formujemy okrągły kotlet i smażymy go na średnim ogniu, po 5 minut z każdej strony.
SOS CHRZANOWY
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą.
SAŁATKA Z OGÓRKA
Koperek dość drobno siekamy. Ogórek tniemy za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie skrapiamy go oliwą, doprawiamy solą i koperkiem. Całość dokładnie mieszamy.
PODANIE
Przekrawamy pieczywo. Na dolną część nakładamy kolejno: sos chrzanowy, miks sałat, kotlet z łososia, sałatkę z ogórka i kiełki. Na wierzch kładziemy górną część pieczywa.
Zobacz podobne
przepisy
Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
Połączenie mięsa i owoców? Na grilla będzie w sam raz! Przygotuj burgery z mięsem, serem pleśniowym i gruszką, a na pewno zaskoczysz swoich gości!
Burger rybny i ogórkowy relish
Ryba z grilla w formie burgera? To brzmi naprawdę dobrze, a jeszcze lepiej smakuje! Sprawdź i daj się przekonać!
Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
Burgery inspirowane kuchnią śródziemnomorską z dodatkiem paprykowego relishu i sera feta to pyszny pomysł na grilla. Koniecznie sprawdź, jak smaczne jest to danie!
Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)