Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do miski wrzucamy 1 kg mięsa. Dodajemy do niego 1/2 puszki odcedzonej na sitku kukurydzy, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 pęczek dymki drobno pokrojony, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki chili, sól, pieprz i bułkę tartą. W razie gdyby była taka potrzeba do masy możemy dodać dodatkową łyżkę bułki tartej.
Formujemy z masy niezbyt grube kotlety.
Burgery pieczemy z dodatkiem oliwy na patelni grillowej lub na rozgrzanym grillu około 3-5 minut z każdej strony.
Szykujemy bułkę lub pitę, ketchup, musztardę i warzywa.
Jak podawać
Podajemy w bułce, z warzywami i sałatą, z dodatkiem ketchupu, musztardy lub ulubionego sosu.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Cukiniowe pizze
- Pasztet z krewetek i łososia
- Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Domowe hot-dogi z białych kiełbasek
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
- Szpecle ze szpinakiem z serem
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
- Owsianka z musem jabłkowym
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Chlebek cukiniowy
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Indyk z salsą truskawkową
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Ciastka pisanki
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Pieczony kurczak piri-piri
- Quiche z pomidorami, papryką, kozim serem i kindziukiem
- Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
- Falafel w chlebie pita
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3672 dni temu
Kotlet wieprzowo wołowy? Zgroza...
odpowiedz
2934 dni temu
Nic dodać nic ująć..pyszności ; )
3817 dni temu
Potwierdzam, pycha
odpowiedz
4150 dni temu
Naprawdę, warto zrobić bo w smaku jest świetny. :)
odpowiedz