• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Do miski wrzucamy 1 kg mięsa. Dodajemy do niego 1/2 puszki odcedzonej na sitku kukurydzy, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 pęczek dymki drobno pokrojony, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki chili, sól, pieprz i bułkę tartą - nie mniej niż 4 łyżki.

Formujemy z masy niezbyt grube kotlety.

Burgery pieczemy z dodatkiem oliwy na patelni grillowej lub na rozgrzanym grillu około 3-5 minut z każdej strony.

Szykujemy bułkę lub pitę, ketchup, musztardę i warzywa.

Jak podawać

Podajemy w bułce, z warzywami i sałatą, z dodatkiem ketchupu, musztardy lub ulubionego sosu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1327 dni temu
    Kotlet wieprzowo wołowy? Zgroza...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    589 dni temu
    Nic dodać nic ująć..pyszności ; )
  • Gość Gość
    1471 dni temu
    Potwierdzam, pycha

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1805 dni temu
    Naprawdę, warto zrobić bo w smaku jest świetny. :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram