
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do miski wrzucamy 1 kg mięsa. Dodajemy do niego 1/2 puszki odcedzonej na sitku kukurydzy, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 pęczek dymki drobno pokrojony, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki chili, sól, pieprz i bułkę tartą. W razie gdyby była taka potrzeba do masy możemy dodać dodatkową łyżkę bułki tartej.
Formujemy z masy niezbyt grube kotlety.
Burgery pieczemy z dodatkiem oliwy na patelni grillowej lub na rozgrzanym grillu około 3-5 minut z każdej strony.
Szykujemy bułkę lub pitę, ketchup, musztardę i warzywa.
Jak podawać
Podajemy w bułce, z warzywami i sałatą, z dodatkiem ketchupu, musztardy lub ulubionego sosu.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Komentarze (4)
3137 dni temu
Kotlet wieprzowo wołowy? Zgroza...
odpowiedz
2399 dni temu
Nic dodać nic ująć..pyszności ; )
3282 dni temu
Potwierdzam, pycha
odpowiedz
3615 dni temu
Naprawdę, warto zrobić bo w smaku jest świetny. :)
odpowiedz
zobacz wszystkie