
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do miski wrzucamy 1 kg mięsa. Dodajemy do niego 1/2 puszki odcedzonej na sitku kukurydzy, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 pęczek dymki drobno pokrojony, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki chili, sól, pieprz i bułkę tartą. W razie gdyby była taka potrzeba do masy możemy dodać dodatkową łyżkę bułki tartej.
Formujemy z masy niezbyt grube kotlety.
Burgery pieczemy z dodatkiem oliwy na patelni grillowej lub na rozgrzanym grillu około 3-5 minut z każdej strony.
Szykujemy bułkę lub pitę, ketchup, musztardę i warzywa.
Jak podawać
Podajemy w bułce, z warzywami i sałatą, z dodatkiem ketchupu, musztardy lub ulubionego sosu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
3996 dni temu
Kotlet wieprzowo wołowy? Zgroza...
Odpowiedz
3258 dni temu
Nic dodać nic ująć..pyszności ; )
4141 dni temu
Potwierdzam, pycha
Odpowiedz
4474 dni temu
Naprawdę, warto zrobić bo w smaku jest świetny. :)
Odpowiedz