Wegańskie Święta Bożego Narodzenia - Naleśniki na słono - przepisy i pomysły:

Wegańskie Święta Bożego Narodzenia

Naleśniki

wróć do Dania główne

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Naleśniki mają tę zaletę, że smakują wyśmienicie zarówno na słodko, jak i na słono. Zwolenników wersji wytrawnej z pewnością zainteresują propozycje Kuchni Lidla, która przygotowała kilka inspirujących przepisów na naleśniki na słono. Sprawdźcie koniecznie!

Naleśniki na słono – najlepsze przepisy

Jeśli macie ochotę na szybkie i smaczne danie obiadowe, to idealnie sprawdzą się w tej roli właśnie naleśniki z wytrawnym farszem. Trudno o jeden uniwersalny przepis, którym zadowoliłby się każdy smakosz naleśników na słono, dlatego warto wziąć pod uwagę więcej opcji. W myśl tej zasady Kuchnia Lidla proponuje – oto przepisy:

A jeśli jesteście wegetarianami i akurat nie przepadacie za krokietami, to mięso czy ryby możecie równie dobrze zastąpić serem. Zamiast więc przyrządzać naleśniki z kurczakiem, można pokusić się na przykład o przygotowanie naleśników ze szpinakiem i fetą, których smaki wyśmienicie się komponują.

Co przepis, to inna kompozycja. A możliwości jest nieskończenie wiele! Naleśniki na słono to naprawdę kopalnia pomysłów kulinarnych. Musicie spróbować!

Naleśniki na słono – z czym podawać?

Tak jak w przypadku każdego dania, również w przypadku naleśników wytrawnych, znaczącą rolę odgrywają dodatki. Z nimi cała potrawa zyskuje na wyrazistości. Z czym więc najlepiej jadać naleśniki na słono? Naleśniki najczęściej podaje się z różnego rodzaju sosami – od śmietankowego i ziołowego po czosnkowy itp. Niektórym wystarczy po prostu odrobina gęstej śmietany, inni bardziej wymagający smakosze wolą oliwę lub zioła, a nawet sałatę. Przekonajcie się, co zatem proponuje Kuchnia Lidla:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!