Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Mieszamy ciasto naleśnikowe
W dużej misce łączymy wodę i mleko. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy rózgą. Doprawiamy szczyptą soli. Mąkę dosypujemy stopniowo, mieszamy aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dolewamy 1 łyżkę oleju. Ciasto odstawiamy na około 30 minut.
KROK 2: Smażymy naleśniki
Delikatnie natłuszczamy rozgrzaną patelnię olejem. Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśnika z obu stron. Czynność powtarzamy. Gotowe naleśniki odkładamy na bok.
KROK 3: Wykładamy farsz na naleśniki
Ser oraz cebulę kroimy w kostkę. Pomidory osączamy z oliwy i kroimy w paski. Doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy.
Nadzienie kładziemy na połowie naleśnika. Składamy na pół, a następnie w ćwiartkę.
KROK 4: Obsmażamy naleśniki
Rozgrzewamy patelnię, roztapiamy na niej odrobinę masła. Naleśniki obsmażamy krótko z obu stron na złoty kolor. Podajemy skropione oliwą z suszonych pomidorów, przyozdobione listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Makówki śląskie
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Nuggetsy z kurczaka
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania



Komentarze (10)
3469 dni temu
fajny przepis
Odpowiedz
3482 dni temu
Fajny przepis! Sprawdza się też z innym farszem np. z pieczarek. Do podsmażania polecam masło klarowane, bardzo proste do zrobienia.
Odpowiedz
3482 dni temu
a gdzie ser cheddar?
Odpowiedz
3482 dni temu
W farszu :)
3483 dni temu
Fajny przepis, ale cebulkę warto podsmażyć.
Odpowiedz
3483 dni temu
Mam inny przepis na naleśniki. Dodałam też białą cebulę pokrojoną w piórka i bardzo krótko podsmażoną. Dzięki za przepis! Polecam!
Odpowiedz
3483 dni temu
Polecam! Nie przepadam za suszonymi pomidorami, ale w tym przepisie są wyjątkowo smaczne.
Odpowiedz
3485 dni temu
a cebulkę podajemy na surowo?
Odpowiedz
3484 dni temu
Gosieńko, tak :) Cebula jest surowa.
3486 dni temu
Czy ktoś próbował tego przepusu?
Odpowiedz