
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Mieszamy ciasto naleśnikowe
W dużej misce łączymy wodę i mleko. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy rózgą. Doprawiamy szczyptą soli. Mąkę dosypujemy stopniowo, mieszamy aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dolewamy 1 łyżkę oleju. Ciasto odstawiamy na około 30 minut.
KROK 2: Smażymy naleśniki
Delikatnie natłuszczamy rozgrzaną patelnię olejem. Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśnika z obu stron. Czynność powtarzamy. Gotowe naleśniki odkładamy na bok.
KROK 3: Wykładamy farsz na naleśniki
Ser oraz cebulę kroimy w kostkę. Pomidory osączamy z oliwy i kroimy w paski. Doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy.
Nadzienie kładziemy na połowie naleśnika. Składamy na pół, a następnie w ćwiartkę.
KROK 4: Obsmażamy naleśniki
Rozgrzewamy patelnię, roztapiamy na niej odrobinę masła. Naleśniki obsmażamy krótko z obu stron na złoty kolor. Podajemy skropione oliwą z suszonych pomidorów, przyozdobione listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane enchiladas z farszem z mięsa mielonego i mango
Naleśniki można podawać na różne sposoby! Spróbuj zapiekanych z mięsnym farszem i orientalnym mango!

Zapiekane naleśniki z ratatouille
Duszone warzywa zawinięte w naleśnik, zapieczone z serem to łatwy sposób na smaczny i udany obiad!

Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.

Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!

Zobacz przepisy
na lato
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Butter chicken
- Krewetki w tempurze
- Boczniaki po azjatycku
- Kotlet pożarski – przepis
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3345 dni temu
fajny przepis
odpowiedz
3358 dni temu
Fajny przepis! Sprawdza się też z innym farszem np. z pieczarek. Do podsmażania polecam masło klarowane, bardzo proste do zrobienia.
odpowiedz
3358 dni temu
a gdzie ser cheddar?
odpowiedz
3358 dni temu
W farszu :)
3359 dni temu
Fajny przepis, ale cebulkę warto podsmażyć.
odpowiedz
3359 dni temu
Mam inny przepis na naleśniki. Dodałam też białą cebulę pokrojoną w piórka i bardzo krótko podsmażoną. Dzięki za przepis! Polecam!
odpowiedz
3359 dni temu
Polecam! Nie przepadam za suszonymi pomidorami, ale w tym przepisie są wyjątkowo smaczne.
odpowiedz
3361 dni temu
a cebulkę podajemy na surowo?
odpowiedz
3360 dni temu
Gosieńko, tak :) Cebula jest surowa.
3362 dni temu
Czy ktoś próbował tego przepusu?
odpowiedz