Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Mieszamy ciasto naleśnikowe
W dużej misce łączymy wodę i mleko. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy rózgą. Doprawiamy szczyptą soli. Mąkę dosypujemy stopniowo, mieszamy aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dolewamy 1 łyżkę oleju. Ciasto odstawiamy na około 30 minut.
KROK 2: Smażymy naleśniki
Delikatnie natłuszczamy rozgrzaną patelnię olejem. Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśnika z obu stron. Czynność powtarzamy. Gotowe naleśniki odkładamy na bok.
KROK 3: Wykładamy farsz na naleśniki
Ser oraz cebulę kroimy w kostkę. Pomidory osączamy z oliwy i kroimy w paski. Doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy.
Nadzienie kładziemy na połowie naleśnika. Składamy na pół, a następnie w ćwiartkę.
KROK 4: Obsmażamy naleśniki
Rozgrzewamy patelnię, roztapiamy na niej odrobinę masła. Naleśniki obsmażamy krótko z obu stron na złoty kolor. Podajemy skropione oliwą z suszonych pomidorów, przyozdobione listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane enchiladas z farszem z mięsa mielonego i mango
Naleśniki można podawać na różne sposoby! Spróbuj zapiekanych z mięsnym farszem i orientalnym mango!
Zapiekane naleśniki z ratatouille
Duszone warzywa zawinięte w naleśnik, zapieczone z serem to łatwy sposób na smaczny i udany obiad!
Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.
Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
- Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Naleśniki z farszem
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Naleśniki z kremem z rabarbaru
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Naleśniki z syropem kawowym
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Dwie pasty na kanapki
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
- Najprostsze naleśniki z serem
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Tort malinowy
- Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Spaghetti z wołowym ragu
- Wieniec wielkanocny
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3084 dni temu
fajny przepis
odpowiedz
3097 dni temu
Fajny przepis! Sprawdza się też z innym farszem np. z pieczarek. Do podsmażania polecam masło klarowane, bardzo proste do zrobienia.
odpowiedz
3097 dni temu
a gdzie ser cheddar?
odpowiedz
3097 dni temu
W farszu :)
3098 dni temu
Fajny przepis, ale cebulkę warto podsmażyć.
odpowiedz
3098 dni temu
Mam inny przepis na naleśniki. Dodałam też białą cebulę pokrojoną w piórka i bardzo krótko podsmażoną. Dzięki za przepis! Polecam!
odpowiedz
3098 dni temu
Polecam! Nie przepadam za suszonymi pomidorami, ale w tym przepisie są wyjątkowo smaczne.
odpowiedz
3100 dni temu
a cebulkę podajemy na surowo?
odpowiedz
3099 dni temu
Gosieńko, tak :) Cebula jest surowa.
3101 dni temu
Czy ktoś próbował tego przepusu?
odpowiedz