zobacz film Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami

Gieno Mientkiewicz

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Mieszamy ciasto naleśnikowe

Mieszamy ciasto naleśnikowe

W dużej misce łączymy wodę i mleko. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy rózgą. Doprawiamy szczyptą soli. Mąkę dosypujemy stopniowo, mieszamy aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dolewamy 1 łyżkę oleju. Ciasto odstawiamy na około 30 minut.

 

KROK 2: Smażymy naleśniki

Smażymy naleśniki

Delikatnie natłuszczamy rozgrzaną patelnię olejem. Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśnika z obu stron. Czynność powtarzamy. Gotowe naleśniki odkładamy na bok.

 

 

KROK 3: Wykładamy farsz na naleśniki

Wykładamy farsz na naleśniki

Ser oraz cebulę kroimy w kostkę. Pomidory osączamy z oliwy i kroimy w paski. Doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy.

Nadzienie kładziemy na połowie naleśnika. Składamy na pół, a następnie w ćwiartkę.

KROK 4: Obsmażamy naleśniki

Rozgrzewamy patelnię, roztapiamy na niej odrobinę masła. Naleśniki obsmażamy krótko z obu stron na złoty kolor. Podajemy skropione oliwą z suszonych pomidorów, przyozdobione listkami świeżej bazylii.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    3084 dni temu
    fajny przepis

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3097 dni temu
    Fajny przepis! Sprawdza się też z innym farszem np. z pieczarek. Do podsmażania polecam masło klarowane, bardzo proste do zrobienia.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3097 dni temu
    a gdzie ser cheddar?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3097 dni temu
    W farszu :)
  • Gość Gość
    3098 dni temu
    Fajny przepis, ale cebulkę warto podsmażyć.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3098 dni temu
    Mam inny przepis na naleśniki. Dodałam też białą cebulę pokrojoną w piórka i bardzo krótko podsmażoną. Dzięki za przepis! Polecam!

    odpowiedz

  • moniza moniza
    3098 dni temu
    Polecam! Nie przepadam za suszonymi pomidorami, ale w tym przepisie są wyjątkowo smaczne.

    odpowiedz

  • gosieńka gosieńka
    3100 dni temu
    a cebulkę podajemy na surowo?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3099 dni temu
    Gosieńko, tak :) Cebula jest surowa.
  • Gość Gość
    3101 dni temu
    Czy ktoś próbował tego przepusu?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!