zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy farsz

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w plastry. Natkę pietruszki drobno siekamy, a pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i smażymy, aż z pieczarek odparuje woda. Dodajemy pokrojoną kapustkę kiszoną i posiekaną natkę pietruszki. Całość smażymy przez chwilę. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Farsz dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut. Następnie odstawiamy farsz do wystudzenia.

Krok 2: Smażymy naleśniki  

W misce łączymy mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odrobinę oleju wlewamy na patelnię i rozsmarowujemy ręcznikiem papierowym. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.

Krok 3: Zwijamy krokiety

Na każdy naleśnik nakładamy około 1-2 łyżek farszu. Boki naleśników składamy do środka i zwijamy krokiety. Krokiety panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Edyta Edyta
    3 dni temu
    Witam, ile mniej więcej sztuk wychodzi z tego przepisu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3 dni temu
    około 5-6 sztuk :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram