Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy ciasto na naleśniki
Mąkę i sól mieszamy. Mleko, wodę mineralną, jajka i 1 łyżkę oleju lekko roztrzepujemy, połowę dodajemy do mąki i mieszamy na gładką masę. Stopniowo dodajemy resztę mleka, cały czas mieszając, pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.
Krok 2: Smażymy naleśniki
Na powlekanej patelni rozgrzewamy trochę oleju i jeden po drugim smażymy 4 duże naleśniki przez ok. 1 minutę z każdej strony. Trzymamy w cieple aż do chwili, gdy usmażymy wszystkie naleśniki. Następnie polewamy gulaszem, posypujemy pietruszką i zwijamy, podajemy udekorowane pozostałą pietruszką.
Krok 3: Farsz
Gulasz podgrzewamy, doprawiamy śmietaną oraz solą i pieprzem. Natkę pietruszki obrywamy i drobno siekamy.
Wskazówka: Naleśniki możemy również faszerować resztkami innych potraw, sosem z mięsem mielonym, gulaszem wołowym lub warzywnym curry.
Zobacz podobne
przepisy
Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.
Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Dwukolorowe naleśniki z borówkami i sosem czekoladowym
Świeże owoce, delikatne ciasto i gęsty sos z czekolady – pyszny pomysł na kolorowe, małe co nieco. Dzieci to uwielbiają!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Piernik staropolski
- Ciasto na pierogi
- Wegańska ryba po grecku
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
351 dni temu
Słaby przepis, jeśli wymaga, żeby był już gotowy gulasz. Równie dobrze można napisać: gotowe naleśniki przełożyć gotowym gulaszem.
odpowiedz
3170 dni temu
A jak zrobić ten gulasz ?
odpowiedz
3169 dni temu
Do tego przepisu wykorzystujemy jakikolwiek gulasz, który nam zostanie z innego obiadu :) Przepisy na gulasze różnego typu znajdziesz również w Kuchni Lidla :)