Naleśniki z farszem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy ciasto na naleśniki

Mąkę i sól mieszamy. Mleko, wodę mineralną, jajka i 1 łyżkę oleju lekko roztrzepujemy, połowę dodajemy do mąki i mieszamy na gładką masę. Stopniowo dodajemy resztę mleka, cały czas mieszając, pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.

Krok 2: Smażymy naleśniki

Na powlekanej patelni rozgrzewamy trochę oleju i jeden po drugim smażymy 4 duże naleśniki przez ok. 1 minutę z każdej strony. Trzymamy w cieple aż do chwili, gdy usmażymy wszystkie naleśniki. Następnie polewamy gulaszem, posypujemy pietruszką i zwijamy, podajemy udekorowane pozostałą pietruszką.

Krok 3: Farsz

Gulasz podgrzewamy, doprawiamy śmietaną oraz solą i pieprzem. Natkę pietruszki obrywamy i drobno siekamy.

Wskazówka: Naleśniki możemy również faszerować resztkami innych potraw, sosem z mięsem mielonym, gulaszem wołowym lub warzywnym curry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    743 dni temu
    A jak zrobić ten gulasz ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    742 dni temu
    Do tego przepisu wykorzystujemy jakikolwiek gulasz, który nam zostanie z innego obiadu :) Przepisy na gulasze różnego typu znajdziesz również w Kuchni Lidla :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram