Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy ciasto na naleśniki
Mąkę i sól mieszamy. Mleko, wodę mineralną, jajka i 1 łyżkę oleju lekko roztrzepujemy, połowę dodajemy do mąki i mieszamy na gładką masę. Stopniowo dodajemy resztę mleka, cały czas mieszając, pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.
Krok 2: Smażymy naleśniki
Na powlekanej patelni rozgrzewamy trochę oleju i jeden po drugim smażymy 4 duże naleśniki przez ok. 1 minutę z każdej strony. Trzymamy w cieple aż do chwili, gdy usmażymy wszystkie naleśniki. Następnie polewamy gulaszem, posypujemy pietruszką i zwijamy, podajemy udekorowane pozostałą pietruszką.
Krok 3: Farsz
Gulasz podgrzewamy, doprawiamy śmietaną oraz solą i pieprzem. Natkę pietruszki obrywamy i drobno siekamy.
Wskazówka: Naleśniki możemy również faszerować resztkami innych potraw, sosem z mięsem mielonym, gulaszem wołowym lub warzywnym curry.
Zobacz podobne
przepisy
Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.
Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Dwukolorowe naleśniki z borówkami i sosem czekoladowym
Świeże owoce, delikatne ciasto i gęsty sos z czekolady – pyszny pomysł na kolorowe, małe co nieco. Dzieci to uwielbiają!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki wieprzowe
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami
- Barszcz
- Naleśniki z syropem kawowym
- Babeczki dyniowe
- Omlet z makaronem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Piernik z marchwi
- Najprostsze naleśniki z serem
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Nalewka z głogu
- PASTA Z KALAFIORA
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Domowy zakwas na żurek
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Naleśniki z farszem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
266 dni temu
Słaby przepis, jeśli wymaga, żeby był już gotowy gulasz. Równie dobrze można napisać: gotowe naleśniki przełożyć gotowym gulaszem.
odpowiedz
3084 dni temu
A jak zrobić ten gulasz ?
odpowiedz
3084 dni temu
Do tego przepisu wykorzystujemy jakikolwiek gulasz, który nam zostanie z innego obiadu :) Przepisy na gulasze różnego typu znajdziesz również w Kuchni Lidla :)