Naleśniki z farszem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy ciasto na naleśniki

Mąkę i sól mieszamy. Mleko, wodę mineralną, jajka i 1 łyżkę oleju lekko roztrzepujemy, połowę dodajemy do mąki i mieszamy na gładką masę. Stopniowo dodajemy resztę mleka, cały czas mieszając, pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.

Krok 2: Smażymy naleśniki

Na powlekanej patelni rozgrzewamy trochę oleju i jeden po drugim smażymy 4 duże naleśniki przez ok. 1 minutę z każdej strony. Trzymamy w cieple aż do chwili, gdy usmażymy wszystkie naleśniki. Następnie polewamy gulaszem, posypujemy pietruszką i zwijamy, podajemy udekorowane pozostałą pietruszką.

Krok 3: Farsz

Gulasz podgrzewamy, doprawiamy śmietaną oraz solą i pieprzem. Natkę pietruszki obrywamy i drobno siekamy.

Wskazówka: Naleśniki możemy również faszerować resztkami innych potraw, sosem z mięsem mielonym, gulaszem wołowym lub warzywnym curry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Cynamonowe naleśniki ze śliwkami

Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.

Cynamonowe naleśniki ze śliwkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 3 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Czekoladowe naleśniki z bananami

Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.

Czekoladowe naleśniki z bananami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Naleśniki ze szparagami

Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.

Naleśniki ze szparagami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • A A
    552 dni temu
    Słaby przepis, jeśli wymaga, żeby był już gotowy gulasz. Równie dobrze można napisać: gotowe naleśniki przełożyć gotowym gulaszem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3371 dni temu
    A jak zrobić ten gulasz ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3370 dni temu
    Do tego przepisu wykorzystujemy jakikolwiek gulasz, który nam zostanie z innego obiadu :) Przepisy na gulasze różnego typu znajdziesz również w Kuchni Lidla :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!