Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Podsmażamy farsz

Mięso kroimy w cienkie paseczki, doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Paprykę i cukinię kroimy w cienkie paski i dodajemy do kurczaka, delikatnie obsmażamy. Doprawiamy odrobiną kminu rzymskiego i imbiru. Studzimy farsz i dodajemy do niego ser starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 2: Mieszamy składniki ciasta

Roztapiamy masło. Do naczynia wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, jajko i roztopione masło. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dzielimy je na dwie porcje, przelewając je do osobnych misek. Do jednej dodajemy kurkumę i miksujemy, do drugiej drobno posiekany szpinak i również miksujemy. Do obu misek dodajemy po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki. Naleśniki smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni, natłuszczonej oliwą. Farsz układamy na naleśnikach, zwijamy je i delikatnie opiekamy na suchej patelni lub w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 3-4 minuty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram