Zupy - Zupa cebulowa - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zupa cebulowa zapiekana z serem francuskim
Czujecie już ten cudowny aromat? My też! Wszystko to, dzięki Karolowi i jego wyjątkowej zupie cebulowej zapiekanej z serem francuskim! Przepis na nią możecie sprawdzić już teraz!
Zupa serowo-cebulowa
Zioła, białe wino i serek topiony to sposób Karola na doskonałą zupę cebulową!
Zupa cebulowa – sprawdzone przepisy
Zupa cebulowa to dziecko kuchni francuskiej. Na szczęście przepis nie jest owiany tajemnicą i każdy może pozwolić sobie na ugotowanie prawdziwej francuskiej zupy cebulowej z winem. Jak to zrobić? Pomocą służy jak zwykle niezawodna Kuchnia Lidla. Tu znajdziecie kilka wskazówek, dzięki którym wkrótce będziecie raczyć się pyszną zupą cebulową z grzankami i serem. Koniecznie sięgnijcie po przepis na zupę serowo-cebulową, której receptura nie mogła, jak przystało na francuskie danie, obyć się bez wina. Karol Okrasa proponuje przyrządzić zupę cebulową z serkiem topionym i z ziemniakami. Jeśli jednak wolicie mięsne dodatki, to możecie skusić się na zupę cebulową z pulpecikami albo np. z kurczakiem. Opcji jest sporo, wszystko zależy od waszych preferencji. Kwestią indywidualną pozostaje także wywar będący podstawą dania. Zupę cebulową możecie więc ugotować zarówno na rosole, jak i na bulionie warzywnym. Pamiętajcie jednak, że tradycyjna francuska zupa cebulowa powinna powstać na winie. Jeśli natomiast chcecie nieco podnieść sobie poprzeczkę kulinarną, to spróbujcie przygotować zapiekaną zupę cebulową. Kuchnia Lidla gotuje, a następnie zapieka ją pod chlebem z serem, jednak aby być jeszcze bliżej francuskiej tradycji, zupę cebulową warto podawać z ciastem francuskim. Jeżeli zaserwujecie ją w kokilkach, wrażenie na gościach gwarantowane!
Zupa cebulowa – krem
Zupa cebulowa smakuje też wybornie w postaci kremu. W takiej formie podawana jest najczęściej z grzankami, które dodatkowo zagęszczają całe danie i przełamują aromat cebuli. W Kuchni Lidla znajdziecie zupę serowo-cebulową z prostego przepisu Karola Okrasy. Dodatek ziół i wina sprawi, że będziecie prosić o dokładkę. Zresztą przekonajcie się sami i poznajcie szczegóły już teraz!