Typ dania (str. 3) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Wyjątkowa polędwica wołowa, czyli bresaola, podana z grillowaną gruszką i chrupiącymi dodatkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotuj ją i zaskocz bliskich połączeniem smaków, które charakteryzują to danie.
![Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ef45a0ecbeb7-b6fe05bf1fd0-kw09-2024-lidl-bresaola-z-grillowana-gruszka-i-chipsami-serowymi.webp)
Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
Klasyczne połączenie we włoskim stylu, czyli melon z szynką parmeńską! W dodatku podane z mozzarellą z bawolego mleka i odrobiną octów balsamicznych. Przygotuj sałatkę idealną na wiosnę.
![Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c35a7a101072-786c7a09b8af-kw09-2024-lidl-salatka-z-melonem-mozzarella-szynka-parmenska-i-mieta.webp)
Zupa marchewkowa z pomarańczą
Zupa marchewkowa z wyjątkowymi dodatkami w postaci świeżego imbiru i soku z pomarańczy to świetny pomysł na wiosenny obiad lub wiosenną kolację. Sprawdź, jak szybko ją przygotować w termorobocie MC Smart!
![Zupa marchewkowa z pomarańczą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a41a9849fb51-f391a3c37a41-kw09-2024-lidl-zupa-marchewkowa-z-pomarancza.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Pełna posmaku wędzonki frittata z młodą kapustą, przygotowana na jednej patelni i zapiekana w piekarniku. Podana z nowalijkami będzie nie tylko pyszna, ale też wiosenna i świeża.
![Frittata z boczkiem i młodą kapustą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7a0c8944cd11-ea6790d36578-kw07-2024-karol-okrasa-frittata-z-boczkiem-i-mloda-kapusta.webp)
Dorsz z pappardelle z marchewki
Danie, które spokojnie moglibyście znaleźć w niejednej restauracji, czyli dorsz z pappardelle z marchewki! To pyszne połączenie, które zjawiskowo prezentuje się na talerzu.
![Dorsz z pappardelle z marchewki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d91e31b920e6-094741cbfd71-kw07-2024-karol-okrasa-dorsz-z-pappardelle-z-marchewki.webp)
Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
Ziemniaczki i steki z polędwicy smażone w beztłuszczowej frytkownicy z dodatkiem aromatycznego musu z czosnku. To idealne danie, które chociaż jest proste w przygotowaniu, z pewnością wzbudzi podziw.
![Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/955ccc88e63f-8be920e34b71-kw07-2024-karol-okrasa-stek-wolowy-z-ziemniaczkami-i-musem-z-pieczonego-czosnku.webp)
Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
Klasyczna zapiekanka ziemniaczana z kilku składników! Dodatek sera camembert zmienia to danie w jeszcze smaczniejszą propozycję, która rozgrzeje całą rodzinę w chłodniejszy dzień.
![Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/10876bdfe17f-15e4bfe70f74-kw07-2024-paula-bonowicz-golec-zapiekanka-ziemniaczana-ze-skwarkami-i-camembertem.webp)
Tapas z salchichón
Zainspirowane hiszpańskimi smakami pyszne tapas z wyjątkową kiełbasą salchichón to świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Wypróbuj ten prosty przepis Kingi!
![Tapas z salchichón](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b2764d4277db-f6d3bf5ce3b3-kw06-2024-kinga-paruzel-tapas-z-salchichon.webp)
Jajecznica z chorizo
Kremowa, delikatna i… lekko ostra? Taka właśnie jest jajecznica z dodatkiem chorizo! Wypróbuj ten pomysł na śniadanie i zaskocz bliskich.
![Jajecznica z chorizo](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f2b78ed4b6cb-1939a07b5013-kw04-2024-kinga-paruzel-jajecznica-z-chorizo-1250x700.webp)
Szakszuka z chorizo i oliwkami
Dla tego śniadania chce się wstawać z łóżka! Szakszuka ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznego chorizo zabierze Cię o poranku do kuchni pełnej słońca.
![Szakszuka z chorizo i oliwkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c2d584fcbfb6-69966b57feb6-kw04-2024-karol-okrasa-szakszuka-z-chorizo-i-oliwkami-1250x700.webp)
Dango w trzech smakach
Dango to tradycyjne japońskie kluski zrobione z mąki ryżowej, które podaje się do zielonej herbaty. Paweł przygotował je w nowej odsłonie – jako słodki deser w 3 różnych smakach. Wypróbuj przepis naszego cukiernika i sprawdź, która wersja najbardziej przypadnie Ci do gustu.
![Dango w trzech smakach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b43ba8717097-360305b6b350-kw03-2024-pawel-malecki-dango-w-trzech-smakach-1250x700.webp)
Kapuśniak z kimchi
Gdy rodzima tradycja spotyka się z azjatyckimi inspiracjami, powstaje zupa idealna na chłodniejsze dni: kapuśniak z kimchi! Ta wersja polskiego klasyka jest prosta, szybka i stworzona dla tych, którzy – tak jak Karol – lubią eksperymentować ze smakiem.
![Kapuśniak z kimchi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/53b1acb824ce-78a409010f9b-kw03-2024-karol-okrasa-kapusniak-z-kimchi-1250x700.webp)