Bulion drobiowy - przepisy i pomysły (str. 2):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tantanmen ramen
Tantanmen ramen to japońska wersja pikantnej, sezamowej zupy, inspirowanej chińską kuchnią. Charakteryzuje się bogatym smakiem, kremowym bulionem oraz aromatycznymi dodatkami. To idealna propozycja dla miłośników wyrazistych i pikantnych potraw, która doskonale rozgrzewa i zaspokaja apetyt. Jak zrobić ten pyszny ramen w domu? Już zdradzamy przepis!

Zupa cygańska
Zupa cygańska to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów kuchni romskiej. Ta rozgrzewająca i sycąca zupa jest doskonałym wyborem na chłodniejsze dni. Zupa cygańska jest znana z użycia różnorodnych warzyw, aromatycznych przypraw oraz soczystych kawałków mięsa. Sprawdźcie, jak ją zrobić!

Ziemniaki fondant
Ziemniaki fondant, czyli chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach! Wypróbuj ten przepis Kingi i spraw, że każde danie główne stanie się bardziej wykwintne.

Krem z młodej kapusty z jajkiem i boczkiem
Młoda kapusta, czyli jedna z królowych wiosny i gwiazda tego przepisu Kingi Paruzel! Przygotuj ten pyszny krem, który podasz z jajkiem i smażonym boczkiem.


Piersi kurczaka zapiekane w sosie z jabłkiem i serem
Piersi kurczaka zapiekane w sosie z zaskakującym dodatkiem w postaci plastrów jabłka i miękkiego, francuskiego sera pavé. Spróbuj, jak smakuje to wyjątkowe danie!

Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
Smażony łosoś podany z kremowym aromatycznym sosem czosnkowym z dodatkiem parmezanu – gwarantujemy, że ten szybki i łatwy sposób na łososia zagości na stałe w Twoim menu!

Sos z suszonych grzybów
Smak sosu grzybowego przywołuje na myśl wspomnienia przytulnych, jesiennych wieczorów i pysznych obiadów serwowanych w domu rodzinnym. Aromatyczny sos ma szerokie zastosowanie w kuchni polskiej, ale nie tylko. Grzybowy sos podaje się do mięs, makaronów, placków ziemniaczanych, risotto czy kaszotto, a w każdym z tych wydań smakuje równie smacznie. Jak zrobić domowy sos grzybowy? Poznaj nasz sposób!

Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
Nic tak nie łączy, jak posiłek wspólnie zjedzony w obozie, po całym dniu spędzonym na walkach, podróżach i poznawaniu nowych towarzyszy. Otwórz się na mieszankę smaków, która odzwierciedla epickie wyprawy i legendarne opowieści!

Risotto – klasyczny przepis
Włoska kuchnia pełna jest prostych i smacznych przepisów. Jednym z najbardziej klasycznych i reprezentacyjnych dań kuchni półwyspu Apenińskiego jest risotto. Klasyczne risotto na maśle z dodatkiem wina i bulionu potrafi zachwycić swoim smakiem. Jak przyrządzić klasyczne risotto? Przygotuj je razem z nami!

Kurczak po toskańsku
Kurczak po toskańsku to odzwierciedlające smak i historię samego regionu Toskanii. Oryginalny przepis jest dość minimalistyczny, dlatego doczekał się wielu smacznych modyfikacji. Przygotowaliśmy dla Was przepis na aromatyczny, kremowy sos na bazie śmietany, sera oraz ziół z dodatkiem pomidorów, szpinaku oraz soczystego kurczaka. Przygotuj to danie wraz z nami!

Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
Jak radzicie sobie, kiedy musicie naprawić relacje ze znajomymi, aby zwiększyć poziom swoich awatarów? Może warto zaprosić ich na wyśmienity i szybki w przygotowaniu ramen Jokera? Sprawdź, jak go przygotować!

Risotto z kurczakiem
Risotto z kurczakiem zawdzięcza swoje pochodzenie kuchni Półwyspu Apenińskiego. To właśnie tam powstało połączenie kremowego ryżu, soczystego kurczaka, wytrawnego wina, masła oraz sera z dodatkiem aromatycznych przypraw. Jak przyrządzić pyszne risotto z kurczakiem, którego nie powstydziłby się włoski szef kuchni? Poznaj nasz przepis!
