
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE JAJEK
Gotujemy jajka za pomocą termorobota kuchennego MC Smart przy użyciu programu: gotowanie jaj. Ustawiamy parametry wg wielkości jajek i wybieramy opcję gotowania: na półtwardo. Do pojemnika wlewamy 500 ml zimnej wody. Schłodzone jajka wkładamy do wkładu do gotowania, a ten umieszczamy w pojemniku miksującym. Ugotowane jajka wyjmujemy, studzimy i obieramy ze skorupek.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE CHRUPIĄCEGO BOCZKU
Wędzony boczek kroimy w kostkę i dodajemy do pojemnika miksującego. Całość podsmażamy, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 130°C / czas 10 minut z otwartą górną pokrywą. Zgarniamy składniki ze ścianek za pomocą szpatułki na dno pojemnika. Następnie przekładamy ostrożnie do miseczki same skwarki. Wytopiony z boczku tłuszcz zostawiamy w pojemniku.
KROK 3: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Do pojemnika miksującego wkładamy cebulę. Siekamy ją, wykorzystując program: gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 sekund / obroty 8. Tak przygotowaną cebulę, używając szpatułki, zgarniamy na dno pojemnika. Potem bierzemy 500 g pokrojonej w kostkę (4 cm) młodej kapusty i wszystko miksujemy. Termorobota kuchennego MC Smart ustawiamy na program: gotowanie wg własnych ustawień / czas 8 sekund / obroty 6.
Potem obieramy i kroimy w kostkę 5 ziemniaków, dodajemy je do całości wraz z bulionem (700 ml) oraz piramidką smaku. Wszystko gotujemy, używając programu: gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 120°C / czas 20 minut / obroty 1.
Po tym czasie ostrożnie otwieramy pokrywę. Usuwamy piramidkę smaku. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny oraz 1 łyżką sosu sojowego. Dodajemy pęczek koperku i 50 g masła. Uruchamiamy program: gotowanie według ustawień własnych / czas 15 sekund / obroty 8.
KROK 4: PODAJEMY KREM
Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy ją 4 łyżkami jogurtu, ugotowanym jajkiem, chrupiącym boczkiem, 1 łyżką koperku oraz 2 łyżkami oliwy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)