Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE JAJEK
Gotujemy jajka za pomocą termorobota kuchennego MC Smart przy użyciu programu: gotowanie jaj. Ustawiamy parametry wg wielkości jajek i wybieramy opcję gotowania: na półtwardo. Do pojemnika wlewamy 500 ml zimnej wody. Schłodzone jajka wkładamy do wkładu do gotowania, a ten umieszczamy w pojemniku miksującym. Ugotowane jajka wyjmujemy, studzimy i obieramy ze skorupek.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE CHRUPIĄCEGO BOCZKU
Wędzony boczek kroimy w kostkę i dodajemy do pojemnika miksującego. Całość podsmażamy, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 130°C / czas 10 minut z otwartą górną pokrywą. Zgarniamy składniki ze ścianek za pomocą szpatułki na dno pojemnika. Następnie przekładamy ostrożnie do miseczki same skwarki. Wytopiony z boczku tłuszcz zostawiamy w pojemniku.
KROK 3: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Do pojemnika miksującego wkładamy cebulę. Siekamy ją, wykorzystując program: gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 sekund / obroty 8. Tak przygotowaną cebulę, używając szpatułki, zgarniamy na dno pojemnika. Potem bierzemy 500 g pokrojonej w kostkę (4 cm) młodej kapusty i wszystko miksujemy. Termorobota kuchennego MC Smart ustawiamy na program: gotowanie wg własnych ustawień / czas 8 sekund / obroty 6.
Potem obieramy i kroimy w kostkę 5 ziemniaków, dodajemy je do całości wraz z bulionem (700 ml) oraz piramidką smaku. Wszystko gotujemy, używając programu: gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 120°C / czas 20 minut / obroty 1.
Po tym czasie ostrożnie otwieramy pokrywę. Usuwamy piramidkę smaku. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny oraz 1 łyżką sosu sojowego. Dodajemy pęczek koperku i 50 g masła. Uruchamiamy program: gotowanie według ustawień własnych / czas 15 sekund / obroty 8.
KROK 4: PODAJEMY KREM
Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy ją 4 łyżkami jogurtu, ugotowanym jajkiem, chrupiącym boczkiem, 1 łyżką koperku oraz 2 łyżkami oliwy.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Brokułowa zupa krem
Brokułowa zupa krem to prawdziwy klasyk wśród tego typu zup. Koniecznie spróbuj, jak smakuje ta z podsmażonym czosnkiem i cebulką, podana z domowymi grzankami z chleba żytniego.
Kremowa zupa pomidorowa z papryką
Niezwykła, kremowa zupa pomidorowa z papryką. To prawdziwa bomba smaku i aromatu, która odmieni Twoje podejście do pomidorówki! Sprawdź, jak ją przygotować.
Krem ziemniaczany
Zupa krem pełna warzyw? Najszybsza będzie taka przygotowana w MC Smart! Wypróbuj przepis na krem ziemniaczany z dodatkiem cebuli, pora, selera i pietruszki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny makowiec
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)