Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY ZUPĘ
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie zalewamy je bulionem, dodajemy oliwę i całość gotujemy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / temperaturę 90°C / obroty 2 / czas 25 minut.
WSKAZÓWKA! Bulion możemy zastąpić wodą i dodać do gotowania np. piramidkę smaku do rosołu, pamiętajmy jednak, aby wyjąć ją przed blendowaniem zupy.
KROK 2: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM
Po ugotowaniu warzyw wybieramy program miksuj na purée / czas 2 minuty / prędkość 8.
KROK 3: PODAJEMY KREM
Gotowy krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do misek.
WSKAZÓWKA! Krem możemy podać ozdobiony np. świeżą pietruszką lub usmażonym, chrupiącym plastrem boczku.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Krem z białych szparagów i pora
Białe szparagi, ziemniaki i por łączą się w delikatnym jak chmurka kremie. Ta wiosenna zupa wg przepisu Kingi otwiera sezon na wyjątkowe pyszności!
Brokułowa zupa krem
Brokułowa zupa krem to prawdziwy klasyk wśród tego typu zup. Koniecznie spróbuj, jak smakuje ta z podsmażonym czosnkiem i cebulką, podana z domowymi grzankami z chleba żytniego.
Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
Kremowy i aromatyczny krem z dyni, oprószony chrupiącą kaszą gryczaną. Wypróbuj ten prosty przepis z niezwykłym, białkowym dodatkiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Wielkanocna brioszka
- Semifreddo z czarnym sezamem
- Tosty z awokado i jajkiem
- Koncentrat bulionu wołowego
- Jogurt
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
- Antipasti
- Zapiekanka ziemniaczana z serem camembert
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Sum w śmietanie
Komentarze (0)