
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY ZUPĘ
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie zalewamy je bulionem, dodajemy oliwę i całość gotujemy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / temperaturę 90°C / obroty 2 / czas 25 minut.
WSKAZÓWKA! Bulion możemy zastąpić wodą i dodać do gotowania np. piramidkę smaku do rosołu, pamiętajmy jednak, aby wyjąć ją przed blendowaniem zupy.
KROK 2: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM
Po ugotowaniu warzyw wybieramy program miksuj na purée / czas 2 minuty / prędkość 8.
KROK 3: PODAJEMY KREM
Gotowy krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do misek.
WSKAZÓWKA! Krem możemy podać ozdobiony np. świeżą pietruszką lub usmażonym, chrupiącym plastrem boczku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Kotlety jajeczne
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)