
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY ZUPĘ
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie zalewamy je bulionem, dodajemy oliwę i całość gotujemy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / temperaturę 90°C / obroty 2 / czas 25 minut.
WSKAZÓWKA! Bulion możemy zastąpić wodą i dodać do gotowania np. piramidkę smaku do rosołu, pamiętajmy jednak, aby wyjąć ją przed blendowaniem zupy.
KROK 2: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM
Po ugotowaniu warzyw wybieramy program miksuj na purée / czas 2 minuty / prędkość 8.
KROK 3: PODAJEMY KREM
Gotowy krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do misek.
WSKAZÓWKA! Krem możemy podać ozdobiony np. świeżą pietruszką lub usmażonym, chrupiącym plastrem boczku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Mini burgery
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)