Krem ziemniaczany
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY ZUPĘ

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie zalewamy je bulionem, dodajemy oliwę i całość gotujemy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / temperaturę 90°C / obroty 2 / czas 25 minut.

WSKAZÓWKA! Bulion możemy zastąpić wodą i dodać do gotowania np. piramidkę smaku do rosołu, pamiętajmy jednak, aby wyjąć ją przed blendowaniem zupy.

KROK 2: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM

Po ugotowaniu warzyw wybieramy program miksuj na purée / czas 2 minuty / prędkość 8.

KROK 3: PODAJEMY KREM

Gotowy krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do misek.

WSKAZÓWKA! Krem możemy podać ozdobiony np. świeżą pietruszką lub usmażonym, chrupiącym plastrem boczku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!