
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- duży garnek o pojemności min. 7-8 l
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY WARZYWA
Wszystkie warzywa kroimy w większą kostkę i przesmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystkie składniki mieszamy i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty.
KROK 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Do podsmażonych z koncentratem pomidorowym warzyw dodajemy pomidory z puszki, wodę i piramidki smaku. Zupę gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
KROK 3: BLENDUJEMY I DOPRAWIAMY ZUPĘ
Z ugotowanej zupy wyjmujemy piramidki smaku, dodajemy masło i blendujemy, aż będzie gładka i kremowa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zupę dokładnie mieszamy i podajemy jeszcze gorącą z ulubionymi dodatkami lub samą.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz bardzo gładkie i kremowe zupy, możesz pomidorową dodatkowo przecedzić przez sito.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Łazanki
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)