Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- duży garnek o pojemności min. 7-8 l
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY WARZYWA
Wszystkie warzywa kroimy w większą kostkę i przesmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystkie składniki mieszamy i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty.
KROK 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Do podsmażonych z koncentratem pomidorowym warzyw dodajemy pomidory z puszki, wodę i piramidki smaku. Zupę gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
KROK 3: BLENDUJEMY I DOPRAWIAMY ZUPĘ
Z ugotowanej zupy wyjmujemy piramidki smaku, dodajemy masło i blendujemy, aż będzie gładka i kremowa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zupę dokładnie mieszamy i podajemy jeszcze gorącą z ulubionymi dodatkami lub samą.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz bardzo gładkie i kremowe zupy, możesz pomidorową dodatkowo przecedzić przez sito.
Zobacz podobne
przepisy
Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!
Krem z dyni
Jest prosty, zdrowy i bardzo smaczny. Przepis na zupę krem z dyni to wspaniała propozycja na letni posiłek.
Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
Zupa krem z brokułów z paskami łososia
Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa z czerwonej papryki
- Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
- Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
- Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Terrina serowa
- Zapiekanka z ziemniaków z gruszkami, fasolą i boczkiem
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Kremowa zupa tortellini
- Zupa parmezan pasta
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Tarta z owocami kaki
- Steki z kapusty
- Jadalne zawieszki – kruche maślane ciasteczka
- Wiśniowy Sad
- Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
- Małe serniczki kawowe
- Pstrąg z grzybami
- Chutney z pomidorów i mango
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)