Kurczak szarpany
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CEBULĘ

Cebulę obieramy i kroimy na pół. Następnie wkładamy ją do miski do mieszania termorobota MC Smart i miksujemy, używając programu „miksowanie na puree” / czas: 10 sekund / obroty: 8. Po tym wszystko dokładnie zbieramy łopatką ze ścianek.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KURCZAKA

Kurczaka kroimy na duże kawałki i wkładamy do naczynia. Na ostrza nakładamy mieszadełko.

KROK 3: DODAJEMY SKŁADNIKI I GOTUJEMY

Dodajemy resztę składników – bulion drobiowy, sos barbecue, musztardę angielską, wędzoną paprykę, czosnek granulowany – i wszystko gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 30 minut / temperatura: 70°C / obroty: 1.

KROK 4: SZARPIEMY MIĘSO KURCZAKA I PODAJEMY

Kurczaka przekładamy do miski i szarpiemy mięso przy pomocy widelców. Potem poszarpane już mięso kurczaka mieszamy z sosem Worcester. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i podajemy danie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!