![Miodowy kurczak w stylu koreańskim Miodowy kurczak w stylu koreańskim](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/6a1248ced636-112489a1e654-kw34-2023-kinga-paruzel-miodowy-kurczak-w-stylu-koreanskim.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY PIERSI KURCZAKA
Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę i obtaczamy w soli i mące ziemniaczanej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy piersi kurczaka na złoty kolor.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Czosnek siekamy. Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. W miseczce dokładnie mieszamy miód, sos sojowy, ocet ryżowy i sos sriracha. Następnie dodajemy imbir i czosnek.
KROK 3: ŁĄCZYMY KURCZAKA Z SOSEM
Gotowy sos dodajemy do usmażonego kurczaka. Następnie zmniejszamy ogień i całość podgrzewamy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając.
WSKAZÓWKA! Jeśli sos zrobi się zbyt gęsty, można dodać do niego odrobinę wody lub bulionu.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Sezam podprażamy na suchej patelni. Szczypior kroimy na skos na większe kawałki. Składniki dodajemy do sosu i mieszamy. Danie podajemy z ugotowanym ryżem, oprószone sezamem do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
Wypróbuj przepis na połączenie idealne: kurczak z aromatycznym tymiankiem oraz wykwintne clafoutis z bakłażana.
![Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1100f09b579e-1133639c25-PASCAL_Kurczak_z_tymiankiem_PL32888_960x540.webp)
Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
Kawałki mięsa marynowane w rumie, miodzie, limonce i szałwii, aromatyzowane wędzonym boczkiem. Wyborny smak!
![Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fe6d7e7336f8-c85dc04f79-OKRASA_KW_23_kurczak_pieczony_z_bekonem_960x540.webp)
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
Kurczak i ziemniaki? To nie musi być nudne! Soczyste mięso z pysznymi dodatkami to nowatorski sposób na klasyczny obiad.
![Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/559be789ba68-5f58f9df9d-KW_33_Okrasa_danie.webp)
Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.
![Kurczak z Chorizo i serem Manchego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4d232af805b0-8471c9f072-KW_31_Okrasa_danie.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Pity z falafelami
- Surówka z kalarepy
- Duszone buraczki
- Granita cytrynowa
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Syrop piernikowy
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Słodka pasta z pestek dyni
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Kurczak duszony w piwie
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Pinsa verde
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Gruszki parowane w białym winie
- Minipizze razowe z warzywami
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Surówka z młodej kapusty
- Brownie z bitą śmietaną i cytrusami
- Ciastka francuskie z jabłkami
- Quiche ze szparagami
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Lekka pianka pomarańczowa
- Curry z bakłażanem i brukselką
- Warzywa pieczone na grillu
Komentarze (0)