
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
- ręcznik papierowy
- patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHIPSY SEROWE
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu i układamy na niej niewielkie porcje sera. Smażymy je, aż ser się roztopi i nabierze złotobrązowego koloru. Gotowe chipsy serowe zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
KROK 2: SMAŻYMY NATKĘ PIETRUSZKI
Natkę pietruszki myjemy i dokładnie suszymy. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny. Smażymy w nim zioła przez ok. 30 sekund, aż będą chrupiące, i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
KROK 3: GRILLUJEMY GRUSZKI
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych. Połowy gruszek smarujemy oliwą od wewnątrz i grillujemy na patelni, aż miąższ się skarmelizuje i pojawią się na nim delikatne ślady rusztu, czyli przez ok. 3-4 minuty. Tak przygotowane gruszki (powinny być lekko twarde) kroimy w cienkie plasterki.
KROK 4: PODAJEMY BRESAOLĘ
Na każdym z czterech talerzy układamy po 3 plasterki bresaoli. Na polędwicy układamy plastry grillowanej gruszki. Talerze dekorujemy serowymi chipsami i smażoną natką pietruszki. Całość skrapiamy do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Jajecznica z kurkami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Jak przygotować sos holenderski?
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Krem ziemniaczany
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)