Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
- ręcznik papierowy
- patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHIPSY SEROWE
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu i układamy na niej niewielkie porcje sera. Smażymy je, aż ser się roztopi i nabierze złotobrązowego koloru. Gotowe chipsy serowe zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
KROK 2: SMAŻYMY NATKĘ PIETRUSZKI
Natkę pietruszki myjemy i dokładnie suszymy. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny. Smażymy w nim zioła przez ok. 30 sekund, aż będą chrupiące, i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
KROK 3: GRILLUJEMY GRUSZKI
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych. Połowy gruszek smarujemy oliwą od wewnątrz i grillujemy na patelni, aż miąższ się skarmelizuje i pojawią się na nim delikatne ślady rusztu, czyli przez ok. 3-4 minuty. Tak przygotowane gruszki (powinny być lekko twarde) kroimy w cienkie plasterki.
KROK 4: PODAJEMY BRESAOLĘ
Na każdym z czterech talerzy układamy po 3 plasterki bresaoli. Na polędwicy układamy plastry grillowanej gruszki. Talerze dekorujemy serowymi chipsami i smażoną natką pietruszki. Całość skrapiamy do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Gruszki w syropie
Słodki dodatek do deserów, lodów i ciast. Kawałki gruszek w lekkim syropie to pozycja obowiązkowa w domowej spiżarni!
Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
Ten deser to świetny pomysł na wykorzystanie popularnych owoców! Idealnie komponuje się z bitą śmietaną lub lodami.
Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!
Gruszki parowane w białym winie
Aromatyczne gruszki parowane w białym winie, z dodatkiem rozmarynu, miodu, limonki i imbiru to świetny pomysł na nie do końca słodki deser lub dodatek do mięsa. Sprawdź, jak łatwo i szybko je przygotujesz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Świąteczny talerz obfitości
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Sok z buraka – szybki przepis
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Tapas z salchichón
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Spaghetti z wołowym ragu
- Kaczka z chrupiącą skórką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)