Zupa marchewkowa z pomarańczą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota kuchennego MC Smart

Przygotuj wcześniej:

Bulion warzywny przechowuj w temperaturze pokojowej.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Cebulę kroimy w ćwiartki. Marchewki obieramy i kroimy na kawałki o grubości ok. 2 cm. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm.

KROK 2: RODRABNIAMY SKŁADNIKI

Do pojemnika miksującego dodajemy wszystkie warzywa i imbir. Składniki rozdrabniamy – wybieramy czas 10 sekund i prędkość 7. Po rozdrobnieniu zgarniamy je ze ścianek pojemnika.

KROK 3: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI

Do rozdrobnionych warzyw i imbiru dolewamy olej i wybieramy program smażenie / czas 7 minut / temperatura 100°C.

KROK 4: GOTUJEMY ZUPĘ

Wyciskamy sok z pomarańczy. Dolewamy go, wraz z bulionem warzywnym, do podsmażonych warzyw. Całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy – wybieramy czas 25 minut, temperaturę 100°C i obroty 1.

KROK 5: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM

Gotową zupę blendujemy na krem – wybieramy czas 2 minuty i prędkość 7-10. Następnie do zupy dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy całość dodatkowo solą i pieprzem do smaku i mieszamy – wybieramy czas 15 sekund i prędkość 4.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!