Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion warzywny przechowuj w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cebulę kroimy w ćwiartki. Marchewki obieramy i kroimy na kawałki o grubości ok. 2 cm. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm.
KROK 2: RODRABNIAMY SKŁADNIKI
Do pojemnika miksującego dodajemy wszystkie warzywa i imbir. Składniki rozdrabniamy – wybieramy czas 10 sekund i prędkość 7. Po rozdrobnieniu zgarniamy je ze ścianek pojemnika.
KROK 3: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych warzyw i imbiru dolewamy olej i wybieramy program smażenie / czas 7 minut / temperatura 100°C.
KROK 4: GOTUJEMY ZUPĘ
Wyciskamy sok z pomarańczy. Dolewamy go, wraz z bulionem warzywnym, do podsmażonych warzyw. Całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy – wybieramy czas 25 minut, temperaturę 100°C i obroty 1.
KROK 5: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM
Gotową zupę blendujemy na krem – wybieramy czas 2 minuty i prędkość 7-10. Następnie do zupy dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy całość dodatkowo solą i pieprzem do smaku i mieszamy – wybieramy czas 15 sekund i prędkość 4.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik staropolski
- Kutia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)