![Zupa marchewkowa z pomarańczą Zupa marchewkowa z pomarańczą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/45d6d4c84d64-f391a3c37a41-kw09-2024-lidl-zupa-marchewkowa-z-pomarancza.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion warzywny przechowuj w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cebulę kroimy w ćwiartki. Marchewki obieramy i kroimy na kawałki o grubości ok. 2 cm. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm.
KROK 2: RODRABNIAMY SKŁADNIKI
Do pojemnika miksującego dodajemy wszystkie warzywa i imbir. Składniki rozdrabniamy – wybieramy czas 10 sekund i prędkość 7. Po rozdrobnieniu zgarniamy je ze ścianek pojemnika.
KROK 3: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych warzyw i imbiru dolewamy olej i wybieramy program smażenie / czas 7 minut / temperatura 100°C.
KROK 4: GOTUJEMY ZUPĘ
Wyciskamy sok z pomarańczy. Dolewamy go, wraz z bulionem warzywnym, do podsmażonych warzyw. Całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy – wybieramy czas 25 minut, temperaturę 100°C i obroty 1.
KROK 5: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM
Gotową zupę blendujemy na krem – wybieramy czas 2 minuty i prędkość 7-10. Następnie do zupy dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy całość dodatkowo solą i pieprzem do smaku i mieszamy – wybieramy czas 15 sekund i prędkość 4.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
![Zupa z czerwonej papryki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/12db144dc0db-a27d35297b-KW_04_11848_S_79292_RGB_zupa_z_papryki_960x540.webp)
Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.
![Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/45d3620fe6e8-522eef1e0d-KW_05_PL_12169_S_-83060_zupa_z_suszonymi_migdalami_i_mascarpone_960x540.webp)
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
![Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a4ce97ca7007-1ac2e8125d-01002cc705-Zupa_Gulaszowa_Okrasa_KW_08_12115_S_-86001_960x540.webp)
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
![Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e403628f65ef-c2f22770be-KW_09_zupa_serowa_z_grzankami.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Sałatka warzywne ciastko
- Wegańska fasolka po bretońsku
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- Kanapka rybaka
- Koreczki z łososiem
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
- Ravioli z dynią
- Pizza z patelni
- Pizza bez drożdży
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Bezmięsne udka serowe
Komentarze (0)