Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion warzywny przechowuj w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cebulę kroimy w ćwiartki. Marchewki obieramy i kroimy na kawałki o grubości ok. 2 cm. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm.
KROK 2: RODRABNIAMY SKŁADNIKI
Do pojemnika miksującego dodajemy wszystkie warzywa i imbir. Składniki rozdrabniamy – wybieramy czas 10 sekund i prędkość 7. Po rozdrobnieniu zgarniamy je ze ścianek pojemnika.
KROK 3: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych warzyw i imbiru dolewamy olej i wybieramy program smażenie / czas 7 minut / temperatura 100°C.
KROK 4: GOTUJEMY ZUPĘ
Wyciskamy sok z pomarańczy. Dolewamy go, wraz z bulionem warzywnym, do podsmażonych warzyw. Całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy – wybieramy czas 25 minut, temperaturę 100°C i obroty 1.
KROK 5: BLENDUJEMY ZUPĘ NA KREM
Gotową zupę blendujemy na krem – wybieramy czas 2 minuty i prędkość 7-10. Następnie do zupy dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy całość dodatkowo solą i pieprzem do smaku i mieszamy – wybieramy czas 15 sekund i prędkość 4.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Makówki śląskie
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)