Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy i obieramy. Koperek myjemy i drobno siekamy. Czosnek oraz cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2: Pieczemy jajka w mięsie mielonym
Ser górski obieramy ze skórki i ścieramy drobno na tarce. Zagniatamy z mięsem mielonym, czosnkiem, połową cebuli i koperku, solą i pieprzem, dodając, w razie potrzeby, bułkę tartą. Mięso mielone dzielimy na 8 porcji. Każdą porcję spłaszczamy na odrobinie bułki tartej, a następnie szczelnie oblepiamy nią jajko. Umieszczamy w 8 natłuszczonych zagłębieniach formy do muffinów i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 30 minut aż do zarumienienia.
Krok 3: Przygotowujemy sos tatarski
Ogórki konserwowe osączamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę. Pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Łączymy z pozostałym koperkiem, majonezem i 2-3 łyżkami wody po ogórkach, a następnie doprawiamy do smaku. Dodajemy ogórka, jabłko i pozostałą cebulę, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jajka w mięsie mielonym podajemy na ciepło lub na zimno z sosem tatarskim.
Zobacz podobne
przepisy
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Mięsno-serowe empanadas z warzywami
Empanadas przypominają nieco pierogi. Poznaj je, wypróbuj przepis i dowiedz się, jak przygotować mięsno-serową przekąskę.
Szaszłyki z klopsików po tajsku
Spróbuj klopsików na ostro! W formie szaszłyków smakują i wyglądają doskonale!
Kotlety mielone z purée
Sprawdzony przepis na soczyste i delikatne kotlety mielone? Tylko od Karola Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Okrągłe cukinie z farszem z mięsa mielonego
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Sałatka bawarska z kapusty
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Pascha czekoladowa
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Burgery z tofu
- Jajka w kokilkach
- Tosty dyniowe
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- DESER SZAMPAŃSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Babka z niespodzianką
- Pasta pomidorowa
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Pizza rzymska
- Risotto alla milanese
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)