
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy i obieramy. Koperek myjemy i drobno siekamy. Czosnek oraz cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2: Pieczemy jajka w mięsie mielonym
Ser górski obieramy ze skórki i ścieramy drobno na tarce. Zagniatamy z mięsem mielonym, czosnkiem, połową cebuli i koperku, solą i pieprzem, dodając, w razie potrzeby, bułkę tartą. Mięso mielone dzielimy na 8 porcji. Każdą porcję spłaszczamy na odrobinie bułki tartej, a następnie szczelnie oblepiamy nią jajko. Umieszczamy w 8 natłuszczonych zagłębieniach formy do muffinów i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 30 minut aż do zarumienienia.
Krok 3: Przygotowujemy sos tatarski
Ogórki konserwowe osączamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę. Pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Łączymy z pozostałym koperkiem, majonezem i 2-3 łyżkami wody po ogórkach, a następnie doprawiamy do smaku. Dodajemy ogórka, jabłko i pozostałą cebulę, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jajka w mięsie mielonym podajemy na ciepło lub na zimno z sosem tatarskim.
Zobacz podobne
przepisy
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Mięsno-serowe empanadas z warzywami
Empanadas przypominają nieco pierogi. Poznaj je, wypróbuj przepis i dowiedz się, jak przygotować mięsno-serową przekąskę.

Szaszłyki z klopsików po tajsku
Spróbuj klopsików na ostro! W formie szaszłyków smakują i wyglądają doskonale!

Kotlety mielone z purée
Sprawdzony przepis na soczyste i delikatne kotlety mielone? Tylko od Karola Okrasy!

Zobacz przepisy
na lato
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Butter chicken
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Baklawa grecka
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Leczo
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)