Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patyczki do szaszłyków
Krok 1: Formujemy klopsiki
Krewetki myjemy, osuszamy i siekamy na średniej wielkości kawałki. Czosnek i imbir obieramy, kroimy w drobną kostkę. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Wszystko łączymy z mięsem mielonym, sosem sojowym i jajkiem. Dodajemy tyle bułki tartej, aby masę dało się formować. Lekko solimy i formujemy ok. 60 małych klopsików.
Krok 2: Smażymy klopsiki
Klopsiki smażymy porcjami na niewielkiej ilości oleju rzepakowego z każdej strony przez ok. 8 minut, a następnie osączamy na ręczniku kuchennym.
Krok 3: Przygotowujemy szaszłyki
Dymkę oczyszczamy i kroimy na kawałki o długości ok. 3 cm. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na kawałki. Warzywa smażymy na tej samej patelni co klopsiki przez ok. 3 minuty, a następnie osączamy na ręczniku kuchennym. Na patyczki do szaszłyków nasuwamy każdorazowo po jednym klopsiku oraz kawałku dymki i papryki.
Zobacz podobne
przepisy
Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
Zobacz, jak przygotować mięsne klopsiki nadziane serem! Podane ze smażoną kapustą z jabłkiem, będą doskonałym pomysłem na szybki obiad!
Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
Spróbuj kofty, czyli klopsików jagnięco-wołowych! Przyprawione kminem rzymskim, podane z dipem z sera koziego z nutą świeżej mięty!
Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.
Sałatka z makaronem i klopsikami
Doskonała sałatka na obiad bądź przyjęcie – z warzywami, makaronem i klopsikami z pysznym sosem jogurtowym z zielonym pieprzem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe szaszłyki
- Sałatka z rostbefem i z pesto bazyliowym
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Mini Pancakes na patyku
- Pikantne quesadillas z cukinią
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Paluchy wiedźmy
- Raita z ogórków i bakłażana
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Klopsiki z sosem borówkowym
- Kotleciki jagnięce
- Ziemniaki Hasselback
- Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i gruszką
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Pierś kurczaka faszerowana serem Pont-L’Evêque z zapiekanką z serem i warzywami
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Muffiny piernikowe z powidłami i ganaszem czekoladowym
- Kanapka rybaka
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Marchewka w pomarańczowej glazurze
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Pizza bez drożdży
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)