Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Przygotuj domowe gnocchi.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CZOSNEK I CEBULĘ
Cebulę kroimy w ćwiartki i wraz z ząbkami czosnku przekładamy do pojemnika miksującego. Rozdrabniamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Następnie zdejmujemy posiekane składniki ze ścianek misy, dolewamy oliwę i używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / obroty 1, podsmażamy całość ze zdjętą miarką.
KROK 2: PRZYPIEKAMY KURCZAKA
Do podsmażonych składników dodajemy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Wybieramy program przypiekanie / czas 5 minut / temperaturę 120°C / obroty 1.
KROK 3: GOTUJEMY WARZYWA
Do podpieczonego kurczaka dodajemy mrożone warzywa, bulion, koncentrat pomidorowy, piramidkę smaku, sól, pieprz, zioła włoskie i gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / 100°C / obroty 1. Po ok. 5 minutach gotowania dodajemy śmietankę.
KROK 4: DODAJEMY GNOCCHI
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody i dodajemy do pojemnika miksującego wraz z parmezanem, szpinakiem i gnocchi. Ponownie wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / 100°C / obroty 1.
KROK 5: PODAJEMY GNOCCHI
Gotowe gnocchi podajemy w miskach, oprószone parmezanem i dość drobno posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi z pesto z rukoli
Kluseczki gnocchi w stylu włoskim, podane z pysznym pesto z rukoli według pomysłu Okrasy – koniecznie spróbuj!
Gnocchi zapiekane w sosie serowym
Naprawdę szybki i przepyszny obiad z wykorzystaniem gotowych gnocchi. To wyjątkowe danie zapiekane z pysznym serowym sosem, szynką parmeńską i warzywami podbije niejedno podniebienie!
Gnocchi dyniowe
Gnocchi to włoski odpowiednik naszych rodzimych kopytek. Delikatne wnętrze kluseczek łączy się z wieloma dodatkami i różnorodnymi sosami. Do tradycyjnego przepisu na ciasto na bazie ziemniaków często dodaje się inne składniki, np. dynię. Wypróbuj to smaczne połączenie razem z nami!
Gnocchi w sosie pomidorowym
Gnocchi w sosie pomidorowym to istna poezja smaku i klasyczne, włoskie połączenie, które w każdym z regionów przygotowuje się inaczej. Słodko-kwaśne pomidory doskonale komponują się z delikatnymi, ziemniaczanymi kopytkami. Całość zwieńczona świeżą bazylią i nic więcej już nie potrzeba. Poznaj przepis na to minimalistyczne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Milopitakia
- Fasola z makrelą
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Hiszpańska pizza
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Focaccia – klasyczny przepis
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
- Kartoflanka z pieczonymi pulpetami z karpia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
124 dni temu
Niestety danie nie jest smaczne. Mrożone warzywa to nie jest dobry pomysł. Maka ziemniaczana totalnie zbędna. 4/10
odpowiedz