Burger z kurczakiem w curry na ostro
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Keczup mieszamy z curry i pieprzem, odlewamy 2 łyżki. Filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i pozbawiamy ścięgien. Smarujemy pozostałym keczupem z curry i wstawiamy co najmniej na 30 minut do lodówki.

Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Paprykę czyścimy, pozbawiamy nasion i kroimy w cienkie krążki. Kurczaka grillujemy przez 2-3 minuty z każdej strony, a następnie solimy. Krążki papryki grillujemy razem z kurczakiem, obracając.

Bułki przekrawamy na pół i krótko podpiekamy na grillu. Na jednej połowie układamy po jednym liściu sałaty, kilka plasterków ogórka, filet z kurczaka i krążki papryki, skrapiamy pozostałym keczupem z curry, przykrywamy drugą połową bułki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • monika954 monika954
    3445 dni temu
    najlepsze *.*

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!