Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Keczup mieszamy z curry i pieprzem, odlewamy 2 łyżki. Filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i pozbawiamy ścięgien. Smarujemy pozostałym keczupem z curry i wstawiamy co najmniej na 30 minut do lodówki.
Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Paprykę czyścimy, pozbawiamy nasion i kroimy w cienkie krążki. Kurczaka grillujemy przez 2-3 minuty z każdej strony, a następnie solimy. Krążki papryki grillujemy razem z kurczakiem, obracając.
Bułki przekrawamy na pół i krótko podpiekamy na grillu. Na jednej połowie układamy po jednym liściu sałaty, kilka plasterków ogórka, filet z kurczaka i krążki papryki, skrapiamy pozostałym keczupem z curry, przykrywamy drugą połową bułki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik pistacjowy
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
3792 dni temu
najlepsze *.*
Odpowiedz