Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozgrzany grill
- folię aluminiową
Przygotowanie
Burgery
Czerwoną cebulę drobno siekamy i delikatnie podsmażamy na oliwie z oliwek, aż do zeszklenia. Czosnek i pietruszkę siekamy. Następnie wszystkie składniki, w tym cebulę, mieszamy w misce, aby dokładnie się połączyły. Jeśli konsystencja jest zbyt luźna, dodajemy więcej bułki tartej. Masa powinna być jednak trochę wilgotna, aby można było ulepić burgery. Masę dzielimy na 6 części i ręcznie formujemy burgery. Dłonie polewamy odrobiną oliwy, jeżeli masa jest zbyt klejąca. Uformowane burgery układamy na tacce i wkładamy do lodówki do momentu rozpoczęcia grillowania.
Gdy wszystko jest gotowe, lekko smarujemy burgery oliwą, układamy na grillu i grillujemy tak długo, aż mięso nie będzie surowe, obracając jeden raz.
Majonez z papryką
Paprykę wraz z sokiem z cytryny mieszamy w misce, dodajemy majonez i mieszamy, odstawiamy do lodówki aż do momentu podania.
Salsa
Drobno posiekaną cebulę i czosnek wkładamy do miski. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet balsamiczny i odstawiamy na pół godziny w celu przegryzienia się smaków. Na końcu dodajemy olej i posiekaną bazylię, mieszamy i doprawiamy.
Jak podawać
Ciabattę kroimy na pół, a następnie każdą połówkę kroimy na 3 kawałki. Każdy kawałek skrapiamy oliwą z oliwek i opiekamy na grillu. Owijamy w folię, aby nie wystygły. Po opieczeniu każdy kawałek możemy natrzeć ząbkiem czosnku. Burgery podajemy z majonezem, salsą i plasterkiem mozzarelli.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany burger teksański
Soczyste burgery domowej roboty podane z liściem świeżej sałaty, pomidorem i chrupiącą bułką zasmakują mięsożercom!
Indyk w pesto
Oryginalny sposób na pyszne mięsne danie z grilla: kruche kawałki indyka marynowane w pesto i podane ze świeżą bazylią.
Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny makowiec
- Wegańska ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3530 dni temu
Burger powinien być bez jaja,żółtka itp.Tylko mięso i przyprawy.
odpowiedz
3624 dni temu
Burger to powinien być z samego mięsa to jest kotlet mielony.
odpowiedz
3682 dni temu
pychota. szybko, łatwo i nieskomplikowanie
odpowiedz