![Zasmażana młoda kapusta Zasmażana młoda kapusta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/38f8f4e125fb-1199bc026b68-zasmazana mloda kapusta.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: SZATKUJEMY KAPUSTĘ
Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę.
KROK 2: DUSIMY KAPUSTĘ Z CEBULĄ
W dużym rondlu na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i podlewamy całość odrobiną wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy na średnim ogniu około 15 minut, aż kapusta zmięknie.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i dosypujemy mąkę – całość chwilę smażymy. Następnie dodajemy wszystko do gotującej się kapusty i mieszamy. Jeżeli kapusta jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody.
KROK 4: DOPRAWIAMY KAPUSTĘ
Kapustę doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
Wypróbuj przepis na ekspresowy bigos z młodej kapusty! To doskonały pomysł na rodzinny obiad.
![Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e68aba83085a-c8ad8265e5f4-KAROL_KW21_25944_MLODY_BIGOS_180510_MA_5095_rgb_ok.webp)
Kotleciki z ciecierzycy i młodej kapusty
Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku! A co najważniejsze: przygotowane bez dodatkowej soli. Sprawdź, jak smakują kotleciki z młodej kapusty i ciecierzycy!
![Kotleciki z ciecierzycy i młodej kapusty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1d708eaa36e3-bb0d2771a87c-kw35-kotleciki-z-ciecierzycy-i-mlodej-kapusty-okrasa-1250x700.webp)
Młoda kapusta z salsą z pomidorów
Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!
![Młoda kapusta z salsą z pomidorów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d6641cb11b08-e8da80ee21ac-kw21-mloda-kapusta-z-salsa-karol-okrasa-1250x700.webp)
Surówka z młodej kapusty
Młoda kapusta doskonale smakuje również w świeżych surówkach! Przygotuj tę według przepisu Karola – ciesz się bogactwem warzyw i owoców połączonych smakiem pysznej marynaty.
![Surówka z młodej kapusty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8b410a5f01d4-90cf651ef195-kw25-surowka-z-mlodej-kapusty-karol-okrasa-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Puszysty krem z melona
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Babeczki z jeżynami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Pyzy ziemniaczane
- Surówka z młodej kapusty
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Deser z tapioką
- Sos pieczarkowy
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Irlandzki chleb sodowy
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Minicharlotte z pomarańczami
- Marmolada z pomarańczy
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sos kurkowy
- Bezmięsny pie
- Poncz różany z truskawkami
Komentarze (0)