Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: SZATKUJEMY KAPUSTĘ
Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę.
KROK 2: DUSIMY KAPUSTĘ Z CEBULĄ
W dużym rondlu na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i podlewamy całość odrobiną wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy na średnim ogniu około 15 minut, aż kapusta zmięknie.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i dosypujemy mąkę – całość chwilę smażymy. Następnie dodajemy wszystko do gotującej się kapusty i mieszamy. Jeżeli kapusta jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody.
KROK 4: DOPRAWIAMY KAPUSTĘ
Kapustę doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
Wypróbuj przepis na ekspresowy bigos z młodej kapusty! To doskonały pomysł na rodzinny obiad.
Kotleciki z ciecierzycy i młodej kapusty
Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku! A co najważniejsze: przygotowane bez dodatkowej soli. Sprawdź, jak smakują kotleciki z młodej kapusty i ciecierzycy!
Młoda kapusta z salsą z pomidorów
Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!
Surówka z młodej kapusty
Młoda kapusta doskonale smakuje również w świeżych surówkach! Przygotuj tę według przepisu Karola – ciesz się bogactwem warzyw i owoców połączonych smakiem pysznej marynaty.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Puszysty krem z melona
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Babeczki z jeżynami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Pyzy ziemniaczane
- Surówka z młodej kapusty
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Deser z tapioką
- Sos pieczarkowy
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Irlandzki chleb sodowy
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Minicharlotte z pomarańczami
- Marmolada z pomarańczy
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sos kurkowy
- Bezmięsny pie
- Poncz różany z truskawkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)