
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: SZATKUJEMY KAPUSTĘ
Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę.
KROK 2: DUSIMY KAPUSTĘ Z CEBULĄ
W dużym rondlu na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i podlewamy całość odrobiną wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy na średnim ogniu około 15 minut, aż kapusta zmięknie.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i dosypujemy mąkę – całość chwilę smażymy. Następnie dodajemy wszystko do gotującej się kapusty i mieszamy. Jeżeli kapusta jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody.
KROK 4: DOPRAWIAMY KAPUSTĘ
Kapustę doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)