Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Zioła myjemy, osuszamy, listki obrywamy i grubo siekamy. Wszystko miksujemy z octem i ½ łyżeczki soli, odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy olej, mieszamy, doprawiamy do smaku i pozostawiamy na kolejne 20-30 minut.

Steki myjemy i osuszamy. Smarujemy niewielką ilością sosu i grillujemy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, lekko przy tym soląc. Odstawiamy owinięte w folię aluminiową na 10 minut. Następnie podajemy z pozostałym sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gośćs Gośćs
    1466 dni temu
    Aby włókna z mięsa się rozluźniły aby jeszcze lepiej wydobyć smak wołowiny

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1481 dni temu
    Drogi Gościu, dzięki takiemu zabiegowi w steku zdążą się rozłożyć równomiernie soki, a jednocześnie nie wystygnie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1481 dni temu
    Po co zostawiac steki na 10 min w folii?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram