Stek z polędwicy wołowej z chimichurri

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Zioła myjemy, osuszamy, listki obrywamy i grubo siekamy. Wszystko miksujemy z octem i ½ łyżeczki soli, odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy olej, mieszamy, doprawiamy do smaku i pozostawiamy na kolejne 20-30 minut.

Steki myjemy i osuszamy. Smarujemy niewielką ilością sosu i grillujemy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, lekko przy tym soląc. Odstawiamy owinięte w folię aluminiową na 10 minut. Następnie podajemy z pozostałym sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Filet teriyaki z ananasem

Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.

Filet teriyaki z ananasem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach

Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.

Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Stek z grilla wołowy

Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!

Stek z grilla wołowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Aromatyczna karkówka z grilla

Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.

Aromatyczna karkówka z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1789 dni temu
    Dali Żreta przyjacieli zwierzęta

    odpowiedz

  • Gośćs Gośćs
    3912 dni temu
    Aby włókna z mięsa się rozluźniły aby jeszcze lepiej wydobyć smak wołowiny

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3927 dni temu
    Drogi Gościu, dzięki takiemu zabiegowi w steku zdążą się rozłożyć równomiernie soki, a jednocześnie nie wystygnie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3927 dni temu
    Po co zostawiac steki na 10 min w folii?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!