Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Zioła myjemy, osuszamy, listki obrywamy i grubo siekamy. Wszystko miksujemy z octem i ½ łyżeczki soli, odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy olej, mieszamy, doprawiamy do smaku i pozostawiamy na kolejne 20-30 minut.
Steki myjemy i osuszamy. Smarujemy niewielką ilością sosu i grillujemy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, lekko przy tym soląc. Odstawiamy owinięte w folię aluminiową na 10 minut. Następnie podajemy z pozostałym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Filet teriyaki z ananasem
Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.
Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.
Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!
Aromatyczna karkówka z grilla
Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Wegańska ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Kompot z suszu z cytryną
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1590 dni temu
Dali Żreta przyjacieli zwierzęta
odpowiedz
3713 dni temu
Aby włókna z mięsa się rozluźniły aby jeszcze lepiej wydobyć smak wołowiny
odpowiedz
3728 dni temu
Drogi Gościu, dzięki takiemu zabiegowi w steku zdążą się rozłożyć równomiernie soki, a jednocześnie nie wystygnie.
odpowiedz
3729 dni temu
Po co zostawiac steki na 10 min w folii?
odpowiedz