Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Zioła myjemy, osuszamy, listki obrywamy i grubo siekamy. Wszystko miksujemy z octem i ½ łyżeczki soli, odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy olej, mieszamy, doprawiamy do smaku i pozostawiamy na kolejne 20-30 minut.
Steki myjemy i osuszamy. Smarujemy niewielką ilością sosu i grillujemy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, lekko przy tym soląc. Odstawiamy owinięte w folię aluminiową na 10 minut. Następnie podajemy z pozostałym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Filet teriyaki z ananasem
Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.
Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.
Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!
Aromatyczna karkówka z grilla
Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Pieczony indyk cajun
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
- Makaron z pieczoną kaczką
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Sajgonki z ciasta francuskiego
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Kurczak w sosie pesto
- Kurczak w musztardzie na pieczonych warzywach
- Babka orzechowo-migdałowa
- Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- Lizaki z ksylitolu
- Mus miętowy z limonką
- Łatwy piernik z bakaliami, przekładany powidłami
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1525 dni temu
Dali Żreta przyjacieli zwierzęta
odpowiedz
3648 dni temu
Aby włókna z mięsa się rozluźniły aby jeszcze lepiej wydobyć smak wołowiny
odpowiedz
3663 dni temu
Drogi Gościu, dzięki takiemu zabiegowi w steku zdążą się rozłożyć równomiernie soki, a jednocześnie nie wystygnie.
odpowiedz
3663 dni temu
Po co zostawiac steki na 10 min w folii?
odpowiedz