Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Zioła myjemy, osuszamy, listki obrywamy i grubo siekamy. Wszystko miksujemy z octem i ½ łyżeczki soli, odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy olej, mieszamy, doprawiamy do smaku i pozostawiamy na kolejne 20-30 minut.
Steki myjemy i osuszamy. Smarujemy niewielką ilością sosu i grillujemy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, lekko przy tym soląc. Odstawiamy owinięte w folię aluminiową na 10 minut. Następnie podajemy z pozostałym sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Klasyczna sałatka grecka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledź w oleju
- Przekąski sylwestrowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (4)
1911 dni temu
Dali Żreta przyjacieli zwierzęta
Odpowiedz
4034 dni temu
Aby włókna z mięsa się rozluźniły aby jeszcze lepiej wydobyć smak wołowiny
Odpowiedz
4049 dni temu
Drogi Gościu, dzięki takiemu zabiegowi w steku zdążą się rozłożyć równomiernie soki, a jednocześnie nie wystygnie.
Odpowiedz
4049 dni temu
Po co zostawiac steki na 10 min w folii?
Odpowiedz