Ciasta
Jakie ciasto na wesele?
Wesele nie może obyć się bez kawy i ciasta. Ta wyjątkowa okazja, mimo iż jest słodka sama w sobie, wymaga dodatkowego dosłodzenia atmosfery. Z przepisami na ciasta Kuchni Lidla cel zawsze zostaje osiągnięty. Tylko spójrzcie, jaki wybór! A to przecież jedynie niektóre ze słodkich propozycji, jakie znajdziecie w Kuchni Lidla.
Przepisy na:
- ciasta czekoladowe:
- ciasta francuskie:
- ciasta drożdżowe:
- ciasta jogurtowe:
- ciasta z kremem:
Jakie ciasta na Wielkanoc?
Ciasta są również ważnym elementem menu na Wielkanoc. I choć wśród tradycyjnych ciast wielkanocnych najczęściej wymieniane są babki i mazurki, to wiele osób nie odmówi sobie przygotowania kilku innych ciast świątecznych. Przekonajcie się, że w Kuchni Lidla zawsze wam się upiecze!
Ciasta – przepisy:
- ciasta drożdżowe
- ciasta kruche
Ciasta, które lubią dzieci
O tym, że ciasta są pyszne, wiedzą wszyscy, a zwłaszcza najmłodsi wielbiciele słodkości. Dzieci doceniają prostotę i minimalizm w każdej sferze życia. Dlatego przygotowując ciasta z myślą o nich, nie stawiajcie na zbyt wiele dodatków. Kuchnia Lidla podpowie wam, jakie rodzaje ciast warto proponować dzieciom:
- ciasta czekoladowe, np. ciasto czekoladowe z bananami
- ciasta z jabłkami, np. migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- ciasta z galaretką, np. chrupiące ciasto z truskawkami
- ciasta z owocami, np. placek z gruszkami
- ciasta marchewkowe, np. ciasto marchewkowe z czekoladą
Ciasta, które zawsze się udają
Gdy stawiacie na ciasta, które można przygotować szybko i łatwo, czyli takie, które z dużym prawdopodobieństwem zawsze się udają, to weźcie pod uwagę jednorodność składników. Im jest ich mniej, tym większa szansa powodzenia. Sprawdźcie więc przepisy Kuchni Lidla na:
Wprawniejszym cukiernikom nie sposób nie polecić również tradycyjnych ciast drożdżowych. Tylko spójrzcie! Kuchnia Lidla doskonale wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe – oto przepis podstawowy.
Z kolei wszyscy ci, którzy nie mają ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale za to mają ogromny apetyt na słodkie przekąski, koniecznie powinni spróbować ciast bez pieczenia. Niezwykle proste w przygotowaniu, a przede wszystkim zawsze udane, potrafią zrobić naprawdę duże wrażenie na gościach. Przepisy na ciasta bez pieczenia, w tym m.in. przepis na sernik z malinami na serku mascarpone, znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciasto z brzoskwiniami
Wegańskie ciasto pełne soczystych brzoskwiń! Zobacz, jakie to łatwe, i wypróbuj przepis Kingi Paruzel!

Ciasto jeżynowe bez laktozy
Lubisz smak owoców leśnych? Upiecz ciasto według przepisu Kingi! Zachwyca kolorem, smakiem i nie zawiera laktozy!

Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne batony cytrynowe na orkiszowym spodzie słodzone miodem!

Ciasto ucierane ze śliwkami
Gdy trwa sezon na śliwki, warto zrobić szybkie ciasto ucierane! Delikatny spód, owoce i kruszonka! Łatwy przepis Kingi Paruzel!

Owsiane babeczki śniadaniowe
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Owsiany placek z rabarbarem
Gdy sezon na niego w pełni, warto sięgnąć po prosty przepis na kruchy placek owsiany z nadzieniem z rabarbaru!

Babka z herbatą matcha
Jak Wielkanoc, to babka! Jednak tym razem Paweł przygotował dla Was przepis na nietypową babkę, bo z dodatkiem herbaty matcha. Spróbujcie tego połączenia!

Ciasto kawowe z kremem z awokado
Połączenie kawy i awokado w deserze? Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się jakie to pyszne!

Szarlotka sypana
Kinga pokaże Wam, jak przygotować najłatwiejszą szarlotkę na świecie! Sukces gwarantowany! Wypróbujecie?

Szybkie ciasto dyniowe
Sezonowa dynia smakuje świetnie, gdy upieczemy ją na słodko – na przykład w formie szybkiego ciasta z mąki razowej z dodatkiem cynamonu!

Chlebek jabłkowo-cynamonowy
Jabłka nadają mu wilgotności, a dzięki orzechom wspaniale chrupie! Chlebek jabłkowo-cynamonowy według przepisu Pawła wypełni Twoją kuchnię zapachami jesieni. Skusisz się?

Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
Lekko wilgotne, bardzo słodkie i pełne orzechów – jasne, że to blondie! Upiecz jasną wersję znanego wszystkim brownie dzięki prostemu przepisowi Pawła!
