Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- tarkę o drobnych oczkach
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 23 cm
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W pojemniku miksującym odważamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Składniki mieszamy, używając programu gotowanie wg ustawień własnych / czas 5 sekund / obroty 5. Następnie składniki przekładamy do miski.
KROK 2: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM
W pojemniku miksującym odważamy miękkie masło i cukier. Do urządzenia wkładamy nasadkę mieszającą i ucieramy masło z cukrem, aż będzie puszyste i białe, używając programu gotowanie wg ustawień własnych / czas 5 minut / obroty 3.
KROK 3: DODAJEMY JAJKA
Do utartego masła dodajemy jedno jajko i wybieramy program gotowanie wg ustawień własnych / czas 3 minuty / obroty 3. Kolejne jajka dodajemy co minutę.
KROK 4: MIESZAMY CIASTO
Imbir obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie zamykamy pokrywę urządzenia i wybieramy program gotowanie wg ustawień własnych / obroty 3. Przez otwór w pokrywie na zmianę, stopniowo, w trzech turach, dodajemy suche składniki i jogurt. Po wmieszaniu ostatniej porcji składników całość mieszamy jeszcze przez ok. 10 sekund.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w plastry. Owoce układamy na cieście, które pieczemy przez ok. 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C lub do momentu, w którym patyczek włożony w ciasto będzie suchy.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto śliwkowe z orzechami z nerkowca
Tarta na kruchym cieście ze śliwkowym nadzieniem – klasyk polskich wypieków, zwłaszcza późnym latem!
Tofurnik z borówkami
Ten wegański kuzyn sernika zachwyci Cię delikatnym smakiem i puszystą konsystencją! Sięgnij po borówki i płatki owsiane, by przygotować tofurnik z przepisu Kingi!
Ciasto śliwkowe „Topielec”
Sezon na śliwki kojarzy się z zapachem wypieków! Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj wyjątkowe ciasto drożdżowe z kruszonką i nadzieniem śliwkowym.
Ciasto ucierane ze śliwkami
Gdy trwa sezon na śliwki, warto zrobić szybkie ciasto ucierane! Delikatny spód, owoce i kruszonka! Łatwy przepis Kingi Paruzel!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)