zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • mikser
  • papier do pieczenia
  • formę o wymiarach 20 x 20 cm
  • piekarnik rozgrzany do 180°C

 

KROK 1: Przygotowujemy śliwki

Śliwki myjemy, rozkrawamy na pół i wyciągamy pestki.

KROK 2: Ucieramy ciasto

Jajka z cukrem ucieramy ok. 5-6 minut, aż masa będzie puszysta i kremowa. Do miski przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Miksując na małych obrotach, stopniowo dodajemy mąkę na przemian z olejem kokosowym.

KROK 3: Przygotowujemy kruszonkę

W misce mieszamy sypkie składniki kruszonki, a następnie wcieramy w nie olej kokosowy.

KROK 4: Pieczemy ciasto

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy ciasto i rozkładamy równomiernie w formie. Śliwki wykładamy na wierzch skórką do dołu. Całość posypujemy kruszonką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 40 minut. Sprawdzamy stopień wypieczenia drewnianym patyczkiem. Patyczek powinien być suchy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram