Kuchnia alpejska - Farfalle - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Farfalle – najlepsze przepisy
Choć farfalle nie doczekały się jeszcze aż tak tradycyjnego przepisu na danie jak spaghetti czy cannelloni, to jest kilka sprawdzonych sposobów na ich przyrządzenie. Znakomicie sprawdzą się w połączeniu z sosem pomidorowym albo śmietanowym. Kuchnia Lidla poleca w szczególności skosztować kurczaka z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym. Farfalle z kurczakiem to doskonałe połączenie smaków, podobnie zresztą jak farfalle ze szpinakiem albo farfalle ze szpinakiem i kurczakiem jednocześnie. Zielone warzywa można stosować w tym przypadku zamiennie i zamiast ze szpinakiem pokusić się na przykład o przygotowanie farfalle z brokułami. Z kolei zamiast mięsa warto dodać rybę albo owoce morze, w szczególności krewetki czy kalmary. Przekonajcie się, że przepis na farfalle z łososiem i szpinakiem, który znajdziecie w Kuchni Lidla będzie prawdziwą ucztą dla Was i Waszych gości!
Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
Te zestawy to obowiązkowe propozycje dań z makaronem farfalle, których po prostu trzeba spróbować!
A jeśli poszukujecie jeszcze większych doznań smakowych, to zapewni Wam je Kuchnia Lidla, która przygotowała kilka przepisów z farfalle. Sprawdźcie koniecznie!
Farfalle – przepisy:
- makaron z pomidorami i oliwkami
- kalmary w sosie pomidorowym
- sałatka z makaronem i krewetkami
- zapiekanka makaronowa z mięsem, pomidorami i bakłażanem
- omlet z makaronem
- makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
Jak widać, frafalle nadają się zarówno do smażenia, jak i do pieczenia. A bezpośrednio po ugotowaniu można ich również użyć jako składnika wielu sałatek. Możliwości tej włoskiej odmiany makaronu są naprawdę spore, wystarczy tylko dobry przepis – a ten znajdziecie, sięgając po inspiracje Kuchni Lidla.