Kuchnia azjatycka - Koktajl - przepisy i pomysły:
Kuchnia azjatycka
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Odżywczy, a zarazem smaczny napój owocowy lub warzywny z dodatkiem mleka, kefiru, maślanki albo roślinnych odpowiedników tych produktów. Jego smak docenia się zwłaszcza podczas sezonu na świeże owoce i warzywa. I choć faktycznie aromat zerwanych prosto z krzaka truskawek czy też malin z pewnością dodaje koktajlom walorów smakowych, to przecież zawsze można wykorzystać do ich przygotowania dostępne przez cały rok owoce egzotyczne. Dzięki Kuchni Lidla dowiecie się, jak komponować najsmaczniejsze i najbogatsze w witaminy koktajle. Sprawdźcie koniecznie!
7 przepisów na tradycyjne koktajle owocowe
Na koktajl z truskawek czeka się aż 10 długich miesięcy, aby w końcu, gdy nadejdzie ten moment, delektować się jego smakiem przez krótki czas. Oczywiście, koktajle owocowe to jednak nie tylko truskawki, o czym przekonuje Kuchnia Lidla w swoich przepisach.
Koktajle są niezwykle odżywcze. Możemy je pić na śniadanie, albo zabierać do pracy czy szkoły jako odpowiednik drugiego śniadania. Owocowe koktajle z powodzeniem mogą być też składnikiem popołudniowego deseru! Jeśli więc macie ochotę na koktajl, ale nie wiecie, jak go zrobić, to skorzystajcie z naszych przepisów. Poniżej prezentujemy 7 najpyszniejszych koktajli!
- koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- koktajl bananowy
- koktajle owocowe – w tym koktajl z mango!
- 3 sposoby na koktajle – w tym pyszny koktajl z awokado
- orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
- koktajl z rabarbaru
- koktajl z wiśni