Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- wysokie szklanki
Krok 1: Przygotowujemy mango lassi
Do misy blendera dodajemy obrane i pokrojone mango. Wlewamy mleko, jogurt i syrop klonowy. Wyciskamy sok z połowy cytryny. Dodajemy miętę. Całość miksujemy na gładką masę i przelewamy do szklanki. Dekorujemy miętą i posiekanymi pistacjami.
Krok 2: Przygotowujemy zielony koktajl
Awokado przekrawamy na pół. Gruszkę dokładnie myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Do misy blendera dodajemy awokado, gruszkę, mleko sojowe, syrop klonowy, płatki owsiane, garść jarmużu, najlepiej zmrożonego. Całość dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i dekorujemy malinami.
Krok 3: Przygotowujemy koktajl orzechowo-czekoladowy
Do misy blendera dodajemy masło orzechowe, obranego banana, mleko ryżowe, cynamon, nasiona chia, kakao i szczyptę soli. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy jeżynami i poppingiem jaglanym.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantne smoothie z kaki
Próbowałeś już pikantnego smoothie? Jeśli nie, koniecznie posmakuj naszej kompozycji!
Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.
Zielone smoothie z dzikimi ziołami
Łatwy sposób na zielone orzeźwienie! Koniecznie wypróbuj przepis na smoothie z dzikimi ziołami!
Pożywny koktajl truskawkowy
Weź odrobinę truskawek, mleko, miód oraz płatki owsiane i w mgnieniu oka przygotuj mleczno-owocowy koktajl! Pychota!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Kopytka z batatów
- Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- Wegański tort bezowy
- Panna cotta fit
- Wegańska tarta z malinami
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- Koktajle owocowe
- Śniadaniowy bowl z kaszą
- Ciasto z brzoskwiniami
- Faszerowane papryki na Halloween
- Kopytka z bułką tartą
- Panini na dwa sposoby – przepis
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Pizza z cukinią
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Arancini – faszerowane kulki ryżowe
- Ubijany ganasz
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Tort malinowy
- ZIELONY MAJONEZ
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Domowe lody szparagowe
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2355 dni temu
Przepisy ok ,ale możecie jeszcze podać kaloryczność takiego koktajlu 😉
odpowiedz
2730 dni temu
A co to jest popping jaglany O.o
odpowiedz
2729 dni temu
Jest to kasza jaglana preparowana (ekspandowana) :)