zobacz film 3 sposoby na koktajle

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • wysokie szklanki

Krok 1: Przygotowujemy mango lassi

Do misy blendera dodajemy obrane i pokrojone mango. Wlewamy mleko, jogurt i syrop klonowy. Wyciskamy sok z połowy cytryny. Dodajemy miętę. Całość miksujemy na gładką masę i przelewamy do szklanki. Dekorujemy miętą i posiekanymi pistacjami. 

Krok 2: Przygotowujemy zielony koktajl

Awokado przekrawamy na pół. Gruszkę dokładnie myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Do misy blendera dodajemy awokado, gruszkę, mleko sojowe, syrop klonowy, płatki owsiane, garść jarmużu, najlepiej zmrożonego. Całość dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i dekorujemy malinami.

Krok 3: Przygotowujemy koktajl orzechowo-czekoladowy

Do misy blendera dodajemy masło orzechowe, obranego banana, mleko ryżowe, cynamon, nasiona chia, kakao i szczyptę soli. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy jeżynami i poppingiem jaglanym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2412 dni temu
    Przepisy ok ,ale możecie jeszcze podać kaloryczność takiego koktajlu 😉

    odpowiedz

  • Małgoś Małgoś
    2786 dni temu
    A co to jest popping jaglany O.o

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2786 dni temu
    Jest to kasza jaglana preparowana (ekspandowana) :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!