![Pikantne smoothie z kaki Pikantne smoothie z kaki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/07a8d344723d-e7121fc757e6-Scharfer-Kaki-Smoothie.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: WYCISKAMY SOK Z OWOCÓW
Limonkę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy. Wyciskamy sok z limonki i grejpfruta.
KROK 2: MIKSUJEMY CHILI Z SOKIEM
Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Kaki i gruszkę obieramy i dzielimy na grube kawałki. Miksujemy z chili i odrobiną soku grejpfrutowego.
KROK 3:DODAJEMY SOK Z grejpfruta i limonki
Dodajemy pozostały soku z grejpfruta i limonki oraz szczyptę startej skórki z limonki. Miksujemy do momentu, aż powstanie puszyste smoothie i doprawiamy odrobiną cukru (według uznania). Smoothie przelewamy do 2 szklanek i dekorujemy plasterkami kaki.
Zobacz podobne
przepisy
Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
Marchewka i imbir to doskonałe, rozgrzewające połączenie. Słodyczy nadaje oczywiście mango!
![Marchewkowe smoothie z mango i imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3f4c2a540340-ac6d98a3170b-Mango-Moehren-Smoothie.webp)
Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
Egzotyczne owoce, orzechy, miód i świeża sałata. To smoothie na pewno Ci zasmakuje!
![Karaibskie smoothie owocowe z sałatą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c5402e64cace-a7c6b375eb62-Karibik-Salat-Frucht-Smoothie.webp)
Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą
Przygotuj orzeźwiający napój dla całej rodziny – truskawkowo-jabłkowe smoothie z aromatyczną miętą!
![Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3cd97bd9cefb-79f67169a4-Erdbeer-Apfel-Smoothie.webp)
Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie
Jeśli bazylia wciąż kojarzy Ci się tylko z pomidorami, to pora na eksperyment w postaci brzoskwiniowego smoothie.
![Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/471696fd7855-162c069ab6-c0c6ae12ee-KW_51_brzoskwiniowo-bazyliowe_smoothie_PL_13767_S_45626_960x540_RL.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chlebek mięsny
- Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie
- Sałatka w stylu panzanella
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Zielone smoothie z dzikimi ziołami
- Przekąski na imprezę
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
- Popcorn z karmelem z chili i cynamonem
- Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Sałatka z boczkiem i chorizo
- Pinsa verde
- Czekoladowy pudding z croissantów
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Kalafiorowa zupa krem
- Lody wegańskie
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Szparagi na 3 sposoby
- Szpecle ze szpinakiem z serem
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Wegańskie tofumisu
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
- Zielone krokiety z farszem ruskim
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
Komentarze (6)
1737 dni temu
1/2 lub 1/4 chili ? to chyba nie jest pikantne... habanero lepsze
odpowiedz
1736 dni temu
Chili ma tutaj za zadanie podkreślić smak. Jeśli preferujemy mocniejsze doznania - zawsze można dać więcej :)
2088 dni temu
Banan czy gruszka?
odpowiedz
2088 dni temu
Zdecydowanie gruszka!
2452 dni temu
W składnikach nie ma banana .... rozumiem, że w opisie chodzi raczej o gruszkę ? :)
odpowiedz
2596 dni temu
Super przepisy
odpowiedz