Pikantne smoothie z kaki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: WYCISKAMY SOK Z OWOCÓW

Limonkę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy. Wyciskamy sok z limonki i grejpfruta.

KROK 2: MIKSUJEMY CHILI Z SOKIEM

Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Kaki i gruszkę obieramy i dzielimy na grube kawałki. Miksujemy z chili i odrobiną soku grejpfrutowego.

KROK 3:DODAJEMY SOK Z grejpfruta i limonki

Dodajemy pozostały soku z grejpfruta i limonki oraz szczyptę startej skórki z limonki. Miksujemy do momentu, aż powstanie puszyste smoothie i doprawiamy odrobiną cukru (według uznania). Smoothie przelewamy do 2 szklanek i dekorujemy plasterkami kaki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    1875 dni temu
    1/2 lub 1/4 chili ? to chyba nie jest pikantne... habanero lepsze

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1874 dni temu
    Chili ma tutaj za zadanie podkreślić smak. Jeśli preferujemy mocniejsze doznania - zawsze można dać więcej :)
  • Gość Gość
    2226 dni temu
    Banan czy gruszka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2226 dni temu
    Zdecydowanie gruszka!
  • Madziak71 Madziak71
    2590 dni temu
    W składnikach nie ma banana .... rozumiem, że w opisie chodzi raczej o gruszkę ? :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2734 dni temu
    Super​ przepisy

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!