Pikantne smoothie z kaki

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: WYCISKAMY SOK Z OWOCÓW

Limonkę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy. Wyciskamy sok z limonki i grejpfruta.

KROK 2: MIKSUJEMY CHILI Z SOKIEM

Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i grubo siekamy. Kaki i gruszkę obieramy i dzielimy na grube kawałki. Miksujemy z chili i odrobiną soku grejpfrutowego.

KROK 3:DODAJEMY SOK Z grejpfruta i limonki

Dodajemy pozostały soku z grejpfruta i limonki oraz szczyptę startej skórki z limonki. Miksujemy do momentu, aż powstanie puszyste smoothie i doprawiamy odrobiną cukru (według uznania). Smoothie przelewamy do 2 szklanek i dekorujemy plasterkami kaki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    2156 dni temu
    1/2 lub 1/4 chili ? to chyba nie jest pikantne... habanero lepsze

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2155 dni temu
    Chili ma tutaj za zadanie podkreślić smak. Jeśli preferujemy mocniejsze doznania - zawsze można dać więcej :)
  • Gość Gość
    2507 dni temu
    Banan czy gruszka?

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2507 dni temu
    Zdecydowanie gruszka!
  • Madziak71 Madziak71
    2871 dni temu
    W składnikach nie ma banana .... rozumiem, że w opisie chodzi raczej o gruszkę ? :)

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3015 dni temu
    Super​ przepisy

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl