Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SAŁATKA Z PIECZONYM RABARBAREM
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C (bez termoobiegu)
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- blender
Krok 1: Pieczemy rabarbar
Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy łykowatych części. Kroimy wzdłuż na kawałki o długości 5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rabarbar, polewamy miodem i oprószamy odrobiną cynamonu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez mniej więcej 10 minut. Maliny miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dressingu.
Krok 2: Układamy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy liście szpinaku, dodajemy oliwki, upieczony rabarbar, gruszkę pokrojoną w plastry, orzechy, cheddar pokrojony w cienkie plasterki oraz listki mięty. Całość polewamy dressingiem malinowym.
KOKTAJL Z RABARBAREM
Przygotuj
- blender
Krok 3: Miksujemy składniki koktajlu
Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy łykowatych części i kroimy w kawałki. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce wrzucamy do garnka, zalewamy 100 ml zimnej wody i dodajemy ksylitol. Dusimy, aż owoce całkowicie się rozpadną. Ostudzoną masę przelewamy do kielicha miksera, dodajemy mleko kokosowe i mango pokrojone w kawałki. Miksujemy. Dolewamy wodę gazowaną, dorzucamy nasiona chia. Koktajl zostawiamy na 15 minut, by nasiona napęczniały. Następnie dodajemy przyprawy i całość mieszamy. Koktajl przelewamy do szklanek, dekorujemy miętą i podprażonymi płatkami migdałów.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
Pyszne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Nasze musli możesz jeść, kiedy tylko masz na to ochotę!
Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
Orzeźwiający czy rozgrzewający? Sprawdź, która wersja kompotu bardziej Ci zasmakuje!
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
Zachowaj smak rabarbaru na dłużej! Przygotuj aromatyczną konfiturę z rabarbaru i suszonych fig!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Schab na dwa sposoby
- Burger z cieciorki z dipem ananasowym
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
- Lody wegańskie
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Baba ghanoush
- Sernik z marakują
- Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
- Wegańskie burgery z kotletem z buraków
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Grahamka z kolorowym twarożkiem
- Okoń nilowy ze szparagami
- Sernik z rabarbarem
- Tort cynamonowo-makowy
- Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
- Torta della nonna, czyli ciasto włoskiej babci
- Pieczony indyk cajun
- Marmolada z fig i wanilii
- Sernikowe brownie w słoiku
- Sałatka z bobem i cykorią
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Wegańskie kofty z grilla
- Tort marchewkowo-dyniowy
- Szczawiowa na gęsinie z ziemniakami i jajem poszetowym
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2714 dni temu
miniami szkoda że to nie jest na spróbowanie
odpowiedz
2752 dni temu
mniam....robię !!!!!!
odpowiedz