Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- drewniane długie wykałaczki
Krok 1: Truskawki zalewamy mlekiem
Do wysokiego pojemnika wkładamy umyte, oczyszczone z szypułek truskawki. Truskawki zalewamy mlekiem. Dodajemy miód.
|
Krok 2: Wyciągamy nasionka wanilii
Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy tępą stroną noża nasionka. Dodajemy do truskawek. Całość blendujemy. W razie konieczności dodajemy więcej mleka. Rozlewamy do szklanek.
Krok 3: Maczamy truskawki w czekoladzie
Każdą czekoladę z osobna roztapiamy w kąpieli wodnej. Migdały rozcieramy w moździerzu bądź drobno siekamy. Truskawki nabijamy na długie patyczki, maczamy w czekoladzie, a następnie obtaczamy w dodatkach.
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!
Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!
Piwno-arbuzowy koktajl
Zaskakujące połączenie orzeźwiającego smaku arbuza z klasycznym miodowym piwem to superpomysł na letni koktajl!
Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą
Przygotuj orzeźwiający napój dla całej rodziny – truskawkowo-jabłkowe smoothie z aromatyczną miętą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
- Kanapka cała wspaniała
- Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Zupa szpinakowa z fetą
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Puszyste pianki w czekoladzie
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Quiche z papryczkami padrón i wędzonym serem
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Tarta z masą krówkową i figami
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Pudding sernikowy z owocami
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Malinowe serduszka
- Puszysta pływająca wyspa
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Grillowane ślimaki z indyka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2391 dni temu
A jeśli użyjemy zamrożonych truskawek to otrzymamy shejk 😀
odpowiedz
3106 dni temu
Polecam zastąpić mleko gęstym kefirem lub maślanką. Pyszności :) choć w wersji mlecznej też jak najbardziej ok. Teraz tylko czekać na wysyp truskawek.
odpowiedz
3104 dni temu
Z kefirem lub maślanką również będzie pysznie!
3103 dni temu
maślanka ... najlepsza!!! :-)