
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- drewniane długie wykałaczki
Krok 1: Truskawki zalewamy mlekiem
Do wysokiego pojemnika wkładamy umyte, oczyszczone z szypułek truskawki. Truskawki zalewamy mlekiem. Dodajemy miód.
|
Krok 2: Wyciągamy nasionka wanilii
Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy tępą stroną noża nasionka. Dodajemy do truskawek. Całość blendujemy. W razie konieczności dodajemy więcej mleka. Rozlewamy do szklanek.
Krok 3: Maczamy truskawki w czekoladzie
Każdą czekoladę z osobna roztapiamy w kąpieli wodnej. Migdały rozcieramy w moździerzu bądź drobno siekamy. Truskawki nabijamy na długie patyczki, maczamy w czekoladzie, a następnie obtaczamy w dodatkach.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Guacamole
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Zapiekanka ziemniaczana
- Sernik na zimno w słoiku
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Krem z dyni
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Pistacjowy sernik baskijski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2632 dni temu
A jeśli użyjemy zamrożonych truskawek to otrzymamy shejk 😀
odpowiedz
3347 dni temu
Polecam zastąpić mleko gęstym kefirem lub maślanką. Pyszności :) choć w wersji mlecznej też jak najbardziej ok. Teraz tylko czekać na wysyp truskawek.
odpowiedz
3344 dni temu
Z kefirem lub maślanką również będzie pysznie!
3344 dni temu
maślanka ... najlepsza!!! :-)