zobacz film Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie

Sonia Figurska I Odeta Moro

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • drewniane długie wykałaczki

Krok 1: Truskawki zalewamy mlekiem

Truskawki zalewamy mlekiem

Do wysokiego pojemnika wkładamy umyte, oczyszczone z szypułek truskawki. Truskawki zalewamy mlekiem. Dodajemy miód.

|
 

 

Krok 2: Wyciągamy nasionka wanilii

Wyciągamy nasionka wanilii

Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy tępą stroną noża nasionka. Dodajemy do truskawek. Całość blendujemy. W razie konieczności dodajemy więcej mleka. Rozlewamy do szklanek.

 

 

Krok 3: Maczamy truskawki w czekoladzie

Maczamy truskawki w czekoladzie

Każdą czekoladę z osobna roztapiamy w kąpieli wodnej. Migdały rozcieramy w moździerzu bądź drobno siekamy. Truskawki nabijamy na długie patyczki, maczamy w czekoladzie, a następnie obtaczamy w dodatkach.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Marcysia Marcysia
    2411 dni temu
    A jeśli użyjemy zamrożonych truskawek to otrzymamy shejk 😀

    odpowiedz

  • MałaCzarna MałaCzarna
    3126 dni temu
    Polecam zastąpić mleko gęstym kefirem lub maślanką. Pyszności :) choć w wersji mlecznej też jak najbardziej ok. Teraz tylko czekać na wysyp truskawek.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3124 dni temu
    Z kefirem lub maślanką również będzie pysznie!
  • Iwona Iwona
    3123 dni temu
    maślanka ... najlepsza!!! :-)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!