
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- drewniane długie wykałaczki
Krok 1: Truskawki zalewamy mlekiem
Do wysokiego pojemnika wkładamy umyte, oczyszczone z szypułek truskawki. Truskawki zalewamy mlekiem. Dodajemy miód.
|
Krok 2: Wyciągamy nasionka wanilii
Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy tępą stroną noża nasionka. Dodajemy do truskawek. Całość blendujemy. W razie konieczności dodajemy więcej mleka. Rozlewamy do szklanek.
Krok 3: Maczamy truskawki w czekoladzie
Każdą czekoladę z osobna roztapiamy w kąpieli wodnej. Migdały rozcieramy w moździerzu bądź drobno siekamy. Truskawki nabijamy na długie patyczki, maczamy w czekoladzie, a następnie obtaczamy w dodatkach.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Guacamole
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2721 dni temu
A jeśli użyjemy zamrożonych truskawek to otrzymamy shejk 😀
Odpowiedz
3435 dni temu
Polecam zastąpić mleko gęstym kefirem lub maślanką. Pyszności :) choć w wersji mlecznej też jak najbardziej ok. Teraz tylko czekać na wysyp truskawek.
Odpowiedz
3433 dni temu
Z kefirem lub maślanką również będzie pysznie!
3432 dni temu
maślanka ... najlepsza!!! :-)