Kuchnia chińska - Ryba w sosie - przepisy i pomysły:

Kuchnia chińska

Ryby

wróć do Dania główne

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Ryba na obiad czy kolację to propozycja dla tych wszystkich, którzy potrzebują urozmaicenia i odpoczynku od potraw mięsnych. Zestawienie ryby z ziołami, śmietaną czy innymi dodatkami daje w efekcie końcowym interesujące i zarazem pyszne danie. Jeśli nie wierzycie, przekonajcie się z Kuchnią Lidla!

 

Ryba w sosie – przepis na każdy dzień

Ile gatunków ryb, tyle pomysłów na ich przyrządzenie. W poszukiwaniu tego właściwego naprawdę jest z czego wybierać! W Kuchni Lidla znajdziecie przepisy zarówno na rybę smażoną, jak i rybę z piekarnika, każdą serwowaną w sosie, z salsą albo innymi aromatycznymi dodatkami. Klasykiem pozostaje oczywiście ryba w sosie śmietanowym, serowym bądź w sosie śmietanowo-koperkowym czy śmietanowo-serowym. Jak widać, łączeniu smaków nie ma końca! Odważcie się zatem na więcej z przepisami Kuchni Lidla i przygotujcie:

A gdy nie macie możliwości ich przyrządzenia, spróbujcie poszukać podobnych produktów i przygotujcie z nich potrawy. Poza sezonem grzybowym warto więc skosztować ryby w sosie pieczarkowym, a z kolei na przełomie lata i jesieni – ryby w sosie kurkowym. Jeśli natomiast nie przepadacie za szpinakiem, to zróbcie rybę w sosie brokułowym. Zwolennikom kuchni azjatyckiej oprócz curry przypaść do gustu powinna również ryba w sosie słodko-kwaśnym. A wszystkim tym, którzy mają akurat ochotę na proste i nieskomplikowane danie, polecić trzeba po prostu rybę w sosie porowym lub beszamelowym. Czasami najprostsze pomysły są najlepsze i zasada ta sprawdza się także w sztuce kulinarnej.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!